To Game of Thrones και σε μάθημα στο Χάρβαρντ

Όπως ακριβώς οι φανατικοί του Game of Thrones είναι ενθουσιασμένοι και περιμένουν εναγωνίως τον έβδομο κύκλο της σειράς, το ίδιο ενθουσιασμένοι είναι και δύο καθηγητές του Χάρβαρντ που αποφάσισαν την επόμενη χρονιά να διδάξουν μάθημα βασισμένο στην αγαπημένη αμερικανική σειρά.

Το μάθημα θα ονομάζεται «Το πραγματικό Game of Thrones: Από τους μοντέρνους μύθους στα μεσαιωνικά μοντέλα» και θα διδάσκεται από τον καθηγητή μεσαιωνικών σπουδών Sean Gilsdorf και τον αναπληρωτή καθηγητή γερμανικών Racha Kirakosian.

Μιλώντας στο περιοδικό Time ο Gilsdorf μίλησε για το περιεχόμενο του μαθήματος επισημαίνοντας ότι οι μεσαιωνικές βιογραφίες των βασιλισσών θα είναι η πρώτη ύλη.

«Το Game of Thrones δραματοποιεί μερικά βασικά πράγματα που συμβαίνουν στο Μεσαίωνα. Οι εντάσεις ανάμεσα στις βασίλισσες και της νεαρές γυναίκες που θα παντρευτούν τους γιους τους είναι κάτι σαν το “Real Housewives του 10ου αιώνα» είπε ο Gilsdorf.

«Όταν διαβάζω μεσαιωνική ποίηση στους μαθητές μου, πολύ συχνά μου λένε ότι μοιάζει με κάτι που θα έλεγαν στο Game of Thrones», δήλωσε ο καθηγητής Kirakosian και εξηγεί ότι αυτό ήταν που του έδωσε την έμπνευση να ονομάσει το μάθημα του για την επόμενη χρονιά έτσι.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss