Game of Thrones: Μια απίστευτη θεωρία

Μπορεί να φαίνεται εξωφρενική με την πρώτη ανάγνωση, ωστόσο αν αποδειχθεί αληθινή, τότε πρέπει να ξαναδεί κανείς όλη τη σειρά από την αρχή. ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!

Τον γύρο του διαδικτύου αρχίζει να κάνει τα τελευταία 24ωρα μια νέα θεωρία ενός φανατικού θαυμαστή της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, η οποία όσο εξωφρενική και αν φανεί σε μερικούς με την πρώτη ανάγνωση, στηρίζεται σε βάσιμα επιχειρήματα. Όταν μάλιστα τη συνηθίσεις, φαίνεται πολύ καλή για να μην ισχύει, ακόμα και αν σημαίνει ότι θα πρέπει να δεις όλα τα επεισόδια ξανά, με νέο μάτι.

Η θεωρία ανήκει στον χρήστη της Reddit εν ονόματι Turm0il26 και αφορά στο ποιος θα αναδειχθεί ως ο απόλυτος “κακός” του παιχνιδιού του στέμματος, τον οποίο οι ήρωες-κατακτητές (όπως ο John Snow ή η Daeney’s αν επιζήσουν μετά τον έβδομο κύκλο) θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν προκειμένου να κηρυχθούν νικητές.

Με εξαίρεση τη σατανική Σέρσεϊ Λάνιστερ, ο μεγάλος κακός της σειράς αποτελεί μέχρι στιγμής ο Night King, αρχηγός των White Walkers που κατεβαίνουν από τον Βορρά και απειλούν να εξαφανίσουν τη ζωή από το Westeros.

Μήπως όμως ο Night King προϋπήρχε σαν ήρωας από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς και πυροδότησε όλα τα καίρια γεγονότα που έχουμε δει στο Game of Thrones; Ή για να γίνουμε πιο σαφής, μήπως ο Night King είναι στην πραγματικότητα ο Bran Stark, ο παράλυτος γιος της ευγενικής οικογένειας του Βορρά;

Η στιγμή που ο Bran συναντά τον Night King (ή τον εαυτό του;):

https://youtu.be/6Mr076-xwo4

Ειδικότερα, ο Turm0il26 υποστηρίζει ότι η λύση του παιχνιδιού θα κριθεί από τη σύγκρουση των δύο αδελφών: του Jon Snow και του Bran Stark, ο οποίος με την ικανότητα που έχει αποκτήσει να ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, θα εγκλωβιστεί σε ένα ταξίδι του στο παρελθόν και θα γίνει ο Night King.

Ας πάρουμε τη θεωρία από την αρχή…

Αναμφίβολα ο Bran δεν είναι ο πιο δημοφιλής ή “σημαντικός” (μέχρι στιγμής) ήρωας όσον αφορά στις μάχες τις δολοφονίες και τις ραδιουργίες, ωστόσο έχει καταλυτικό ρόλο σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πρώτη σεζόν της σειράς και άρα πυροδότησαν την εξέλιξη της ιστορίας. Αν ο Bran δεν κατασκόπευε τα αδέρφια Lannister που ερωτοτροπούσαν στον πύργο του Winterfell, ο Jamie δεν θα τον έσπρωχνε ποτέ από το παράθυρο, η Catelyn Stark δεν θα ξεκινούσε την αποστολή εκδίκησής της να βρει και να απαγάγει τον Tyrion, που πυροδότησε ένταση στους οίκους Stark και Lannister κ.ο.κ.

Επίσης, αν ο Bran δεν είχε μείνει παράλυτος, πιθανώς δεν θα είχε ποτέ αποκτήσει τις δυνάμεις που έχει να βλέπει οράματα και να ταξιδεύει πίσω στον χρόνο (και άρα ο Hodor, όπως τον ξέρουμε σήμερα, δεν θα υπήρχε ποτέ).

Το ταξίδι του Bran στη στιγμή που ο Hodor “ονομάστηκε” Hodor:

Ο Turm0il26 αναφέρει ότι όταν ο Bran συνειδητοποιεί ότι οι δυνάμεις του οδήγησαν τον νεαρό Wylis να γίνει Hodor και άρα να σώσει στο μέλλον εκείνον και τη Meera, θα θελήσει να τεστάρει πόσο ισχυρός είναι και αν μπορεί να αλλάξει περαιτέρω το παρελθόν. Όταν οι White Walkers νικήσουν τη Νυχτερινή Φρουρά και διαπεράσουν το τείχος, ο Bran ίσως σκεφτεί να γυρίσει πίσω στον χρόνο για να αλλάξει τελείως την ιστορία και να εμποδίσει τα Παιδιά του Δάσους από το να δημιουργήσουν τον Night King (βυθίζοντας στην καρδιά του ένα κομμάτι από δρακόγυαλο).

Έχει άλλωστε ήδη δει σε όραμά του τη στιγμή που γεννήθηκε ο αρχηγός των White Walkers, ενώ σε δεύτερο όραμα έχει δεχτεί το παγωμένο άγγιγμα του. Αυτά τα δύο συμβάντα, κατά τον εμπνευστή της θεωρίας, υποδεικνύουν ότι οι δύο αυτοί ήρωες έχουν ισχυρή σύνδεση και πιθανότατα αυτό εξηγείται επειδή είναι το ίδιο πρόσωπο σε διαφορετικά χρονικά σημεία.

Όταν ο Bran επιστρέψει στο παρελθόν, η μαγεία των Παιδιών του Δάσους σε συνδυασμό με τις δυνάμεις του μπορεί να τον διαβάλουν ή ακόμα και να τον τρελάνουν. Έτσι, στην προσπάθειά του να κάνει το καλό και να σταματήσει τους White Walkers, ο Bran μπορεί να εγκλωβιστεί μέσα στο παρελθόν, να χάσει τον εαυτό του και να αναδειχθεί ως ο τραγικός “κακός” της ιστορίας: ο Night King.

Βάσει της θεωρίας, αν ξαναδεί κανείς τη σκηνή της “γέννησης” του Night King και εστιάσει στις αντιδράσεις του Bran στα όσα εξελίσσονται, θα προσέξει ότι:

– Όταν το Παιδί του Δάσους βυθίζει το δρακόγυαλο στην καρδιά του Night King, ο Bran σφίγγει το χέρι του, πιθανώς από τον πόνο (ή την ανάμνηση του πόνου) που μπορεί να αισθάνεται και ο ίδιος

– Όταν ξυπνάει από το όραμα, η στάση του σώματος του Bran είναι ίδια με αυτή του -δεμένου στο δέντρο – Night King. Δεν είναι η τελευταία στάση σώματος που είχε ο Bran στο όραμα.

Δείτε τη δημιουργία του Night King και προσέξτε τις αντιδράσεις του Bran:

https://youtu.be/NgZFBy0zF50

Αν η θεωρία αποδειχθεί ότι ευσταθεί, τότε θα αποτελέσει μια σπαραχτική εξέλιξη στην ιστορία του νεότερου γιου των Stark, καθώς καθίσταται υπεύθυνος για τον θάνατο χιλιάδων. Εκτός αυτού, στην τελική μάχη, θα έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον αδερφό, Jon Snow

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss