Γιατί οι διάδρομοι προς τα duty free έχουν αριστερή κλίση

 

«Τα αεροδρόμια, κατά ένα μεγάλο μέρος, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να “αναγκάζουν” τους επιβάτες να περνούν από το αφορολόγητα καταστήματα, ενώ πρέπει συχνά να περπατούν ξανά έξω από τα duty προκειμένου να φτάσουν στις πύλες τους», δηλώνει στην Telegraph Travel ο σχεδιαστής Julian Lukaszewicz, και πρώην λέκτορας στο Buckinghamshire New University.

Οι περισσότεροι ίσως δεν έχουν παρατηρήσει, αλλά οι διάδρομοι στις περιοχές χωρίς δασμούς συνήθως καμπυλώνουν προς τα αριστερά. Και για έναν καλό λόγο, σύμφωνα με την έκθεση Intervistas. Η πλειοψηφία των επιβατών είναι δεξιόχειρες και τραβούν τις βαλίτσες τους με το δεξί τους χέρι, αυτό τους «αναγκάζει» να περπατούν σε αριστερόστροφη κατεύθυνση για να έχουν μεγαλύτερη ισορροπία. Συνεπώς, «βλέπουν προς τα δεξιά πολύ περισσότερο από το αριστερό, και βλέπουν περισσότερα πράγματα στα δεξιά από τα αριστερά» λέει ο Lukaszewicz.

Και προσθέτει: «Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες πωλήσεις δημιουργούνται αν ένας διάδρομος καμπυλώνεται από τα δεξιά προς τα αριστερά με περισσότερα καταστήματα και χώρο στη δεξιά πλευρά, επειδή οι επιβάτες κοιτάζουν δεξιά ενώ (ίσως ασυνείδητα) περπατούν αριστερά».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss