Γιατί το John Wick: Chapter Two, είναι η περιπέτεια πού θέλουμε.

Ο John Wick αναγκάζεται να μείνει μακριά από τη “σύνταξη” εξαιτίας ενός παλιού του γνώριμου που σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο ενός σκιώδους παγκόσμιου οργανισμού. Δεσμευμένος από έναν όρκο αίματος να βοηθήσει, ο John ταξιδεύει στη Ρώμη, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με μερικούς από τους ικανότερους πληρωμένους δολοφόνους στον κόσμο. Ο John όμως δεν είναι ένας εύκολος στόχος……

To 2014 ο Keanu Reeves ενθουσίασε με έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του, στην “gun-fu” ταινία John Wick, γεμάτη με απίστευτες σκηνές χορογραφημένης δράσης. Με ένα “χαμηλό”, γιά τα δεδομένα τού Hollywood μπάτζετ, καθώς κόστισε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια, καταφέρνει να συγκεντρώσει πάνω από 86 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, πείθοντας το κοινό για τη γοητεία ενός εντυπωσιακού, σκοτεινού κόσμου. Με αυτά το δεδομένα, ένα sequel κρίθηκε απαραίτητο. Ο σκηνοθέτης Chad Stahelski – αυτή τήν φορά μόνος – πατάει στήν επιτυχημένη συντάγη τής πρώτης ταινίας, με το σκεπτικό “ότι δουλεύει καλά, μήν το αλλάζεις”…μόνο κάντο μεγάλο! Καί σε αυτό το sequel τα πάντα είναι στόν υπερθετικό βαθμό, με εξαιρετικά καλογυρισμένες και ευφάνταστες σκηνές δράσης, εντυπωσιακά stunts με τρελό πιστολίδι και ξύλο που το βλέπεις μπροστά σου χωρίς τα συνεχή και ενοχλητικά jump-cuts, χιούμορ εκεί πού χρειάζεται…καί φυσικά περισσότερα πτώματα!

Η ιστορία αυτή τήν φορά μας μεταφέρει τέσσερις μέρες μετά το τέλος της πρώτης ταινίας και το μακελειό που δημιουργήθηκε, με μία δεκάλεπτη -εκπληκτικής σχεδίασης – σεκάνς, πού σε βάζει αμέσως στό κλίμα. Η ηρεμία όμως τού ηρωά μας θα κρατήσει πολύ λίγο, καθώς η επιστροφή του στήν ενεργό δράση θα φέρει στήν πόρτα του, φαντάσματα τού παρελθόντος μέ το όνομα Santino D’Antonio (Riccardo Scamarcio) τής περιβόητης συμμορίας Κομόρα, ο οποίος προσπαθεί να “εξαργυρώσει” μια παλιά χάρη και να πείσει τον John Wick να αναλάβει ένα “συμβόλαιο θανάτου” με στόχο την ίδια του την αδελφή (Claudia Gerini). Ταξιδεύοντας στήν Ρώμη καί νομίζοντας ότι θα πράξει το ύστατο συμβόλαιο θανάτου, βρίσκεται κυνηγημένος καθώς ο Santino κρίνοντας τον υπαίτιο γιά τήν δολοφονία της δημοφιλούς Τζάνα, θα τον επικηρύξει, ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία.

Καί το μακελειό ξεκινά…με τίς κατακόμβες τής Αιώνιας Πόλης να φτιάχνουν ένα απίστευτο σκηνικό γιά ένα τέλεια χορογραφημένο όργιο μαχών σώμα με σώμα κάτω από μια βροχή από (κυριολεκτικά) αμέτρητες σφαίρες. Συνεχίζοντας στήν Νέα Υόρκη καί βρίσκοντας μιά μικρή δόση βοήθειας στό πρόσωπο τού Bowery King (Laurence Fishburne), καταλήγουμε στό Μουσείο Τέχνης (ειρωνικό) καί σε μία απίστευτη σκηνή, φόρος τιμής στίς ταινίες Enter the Dragon καί The Man With the Golden Gun. Καί καθώς η ταινία βαδίζει πρός το τέλος της θέτοντας (εννοείται!) τις βάσεις για το τρίτο κεφάλαιο, έχοντας πάθει ένα overdose απ’ όλη αυτή την στιλιζαρισμένη βία, αυτό πού δέν νοιώθεις είναι η ενοχή γιά το σενάριο, το οποίο μπορεί να είναι σχηματικό, αλλά κάνει τη δουλειά του.

Ο Keanu Reeves στά 52 του χρόνια φαίνεται καί είναι απόλυτα αφοσειωμένος στο project (όπως θα δείτε και παρακάτω στο βίντεο με τήν εκπαιδευσή του), σε κάθε πλάνο τής ταινίας. Ο Laurence Fishburne με το πέρασμα του, ξυπνάει εποχές Matrix, ενώ η Ruby Rose στόν ρόλο τής μουγγής δολοφόνου Ares, αποτελεί καί αυτή με τήν σειρά της αναφορά στήν ταινία 007: Goldfinger.

Υπέροχη, ασταμάτητη δράση (κυριολεκτικά ασταμάτητη!), εξαιρετικά χορογραφημένη, η οποία για 122 λεπτά σου κρατάει την αδρεναλίνη στα ύψη! Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και είναι από τις λίγες περιπτώσεις που είναι ισάξιο και ίσως καλύτερο από τη πρώτη ταινία.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss