Γιώργος Φιλιππάκης στο Newsbomb.gr: Δεν έχω συλληφθεί – Πίνω τον καφέ μου!

Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης, με την οποία εμφανιζόταν να επικροτεί την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και να δηλώνει ότι δεν θα τον ενοχλούσε μια ανάλογη ενέργεια κατά του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα, τα ξημερώματα της Κυριακής (28/05/2017), ο ίδιος ανακοίνωσε – μέσω του Facebook – ότι συνελήφθη.

To Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο ο οποίος δήλωσε: «Δεν έχω συλληφθεί. Πίνω τον καφέ μου».

Σε ερώτηση για ποιο λόγο έγραψε τότε ότι συνελήφθη, μας απάντησε ότι δεν ανέβασε αυτός την ανάρτηση και μας παρέπεμψε για περισσότερα στο δικηγόρο του, Γιάγκο Λαμπίρη.

«Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία αναφέρουν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος, που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει», δήλωσε ο κ. Λαμπίρης.

Εισαγγελική έρευνα για τις απειλές

Την ίδια ώρα, προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις διέταξε ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα social media κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η παρέμβαση έγινε μετά από καταγγελία που απέστειλε ο κ. Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, με σχόλια και απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κυρίως την ανάρτηση του Ειδικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Φιλιππάκη στο Facebook.

Ο υπουργός απέστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία και σχημάτισε δικογραφία την οποία υπέβαλλε στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας. Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση, η οποία θα διενεργηθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας, γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως επιβεβαιώνουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss