Γιούρι Γκέλερ: Ο πράκτορας και πειραματόζωο της CIA

Εμείς τον θυμόμαστε επειδή… λύγιζε κουτάλια σε ζωντανές εκπομπές της τηλεόρασης. Στις ΗΠΑ όμως σήμερα αποκαλύπτεται ότι μπορεί και να τον είχαν μεςτατρέψει σε… πειραματόζωο!

Ο Γιούρι Γκέλερ σύμφωνα με αποκαλύψεις που προκύπτουν από έγγραφα που αποχαρακτήρισε η CIA, συμμετείχε ως… πειραματόζωο σε πειράματα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Δείτε τα έγγραφα

Τα πειράματα στον Γκέλερ είχαν διεξαχθεί το 1972 στο πλαίσιο ενός μυστικού προγράμματος του αμερικανικού στρατού με το κωδικό όνομα «Stargate Project». Αυτό το πρόγραμμα είχε δημιουργηθεί ειδικά για να διερευνήσει τις προοπτικές χρήσης των «ξεχωριστών» δυνάμεων ορισμένων προσώπων για σκοπούς προστασίας του κράτους από ξένους και εγχώριους εισβολείς.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως, ο Γκέλερ είχε οδηγηθεί στο Ινστιτούτο Ερευνών του Στάνφορντ, όπου του ζητήθηκε να παραμείνει μέσα σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο και να αποδείξει με διάφορες δοκιμασίες τις ξακουστές τηλεκινητικές του ικανότητες αλλά και τα χαρίσματά του ως μέντιουμ.

Σε ένα από τα πειράματα, η λέξη «φιτίλι» είχε επιλεγεί τυχαία από ένα λεξικό, και είχε αναρτηθεί μαζί με τη φωτογραφία ενός πυροτεχνήματος έξω από το δωμάτιο του Γκέλερ, χωρίς φυσικά εκείνος να μπορεί να τα δει. Όταν ο Γκέλερ ερωτήθηκε από την ενδοεπικοινωνία ποιο ήταν το θέμα της εικόνας πίσω από την πόρτα εκείνος απάντησε αμέσως «ένας κύλινδρος που προκαλεί ισχυρό θόρυβο», αποκαλύπτουν τα έγγραφα της CIA.

Η δεύτερη τυχαία επιλεγμένη λέξη που κλήθηκε να μαντέψει ο Γκέλερ ήταν η λέξη «τσαμπί», που συνοδευόταν από τη σχετική φωτογραφία. Ο «μάγος» απάντησε αμέσως ότι «βλέπει σταγόνες νερού να βγαίνουν από την εικόνα», ενώ ζωγράφισε και ο ίδιος σε ένα χαρτί ενωμένους κύκλους που έμοιαζαν με το τσαμπί του κρυμμένου σχεδίου και μάλιστα περιείχαν τον ίδιο αριθμό από ρόγες.

Παρά τις αρκετές αποτυχημένες του προσπάθειες να μαντέψει τη λέξη και την εικόνα πίσω από τον τοίχο σε άλλες δοκιμασίες, οι δύο αυτές επιτυχημένες απαντήσεις στάθηκαν αρκετές για να αποφανθεί η CIA στα έγγραφά της ότι ο Γκέλερ «επιδεικνύει την υπερφυσική αντιληπτική του ικανότητα με πειστικό και μη αμφισβητήσιμο τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013, ο Γκέλερ είχε δηλώσει ότι η καριέρα του ως «σελέμπριτι μέντιουμ» ήταν μια βιτρίνα που του επέτρεπε να φέρνει εις πέρας τις αποστολές του ως μυστικός πράκτορας της CIA και της Mossad, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss