Γνωστούς Ρομά «δείχνει» η αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο στο Μενίδι

Γλέντι-γιορτή για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, η οποία πρόσφατα είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας, για διακίνηση ναρκωτικών, είχε στηθεί το βράδυ της Πέμπτης στην οδό Μόρνου, σε απόσταση 500 μέτρων από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου ο 11χρονος Μάριος έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα.

Το συγκεκριμένο σπίτι και οι «προσκεκλημένοι» στην γιορτή του… θανάτου, είναι σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, ύποπτοι για την μοιραία αδέσποτη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου παιδιού. Δεν ήταν τυχαίο ότι οι πρώτες προσαγωγές, ήταν τρία μέλη της οικογένειας, δύο άνδρες 50 και 25 χρόνων και μία γυναίκα, που φέρονται ως οργανωτές της γιορτής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ.

Αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των ερευνών, καθώς το μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε από τον θανάσιμο τραυματισμό του Μάριου, και η δημοσιότητα που πήρε, έως την έναρξη των αστυνομικών επιχειρήσεων έδωσε την ευκαιρία στους δράστες να «καθαρίσουν» τον χώρο από κρίσιμα ενοχοποιητικά στοιχεία.

«Αν δεν βρεθεί το όπλο και δεν υπάρξει επιβαρυντική κατάθεση μάρτυρα, πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο εντοπισμός των δραστών» αναφέρει αρμόδιος αξιωματικός. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν 250 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, είχαν εξαφανιστεί οι άνδρες, έγιναν ωστόσο 31 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, όπως και έρευνες σε 22 οικίες. Τα ευρήματα ήταν πενιχρά, καθώς κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9mm, ένας κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Το βράδυ μετά τις 21:00 άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί από σπίτι, ο ήχος των οποίων δεν έφτανε μέχρι το σχολείο της οδού Αν. Βαρέλα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για τη λήξη της σχολικής περιόδου. Αξιόπιστες πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» από άτομα της τοπικής κοινωνίας του Μενιδίου που γνωρίζουν την οικογένεια Ρομά που έστησε το γλέντι, αναφέρουν ότι η γιορτή της ντροπής είχε στηθεί με αφορμή τη μη προφυλάκιση γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με ακόμα δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης.

Ο Ανακριτής άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τη γυναίκα, κόρη γνωστού Ρομά, η οποία είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για ναρκωτικά. Ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλωθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκιση της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν μεγάλος λόγω του ποινικού παρελθόντος της.

Κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αστυνομία για να καταγγείλουν άσκοπους πυροβολισμούς αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Στη δυτική Αττική υπάρχουν οικογένειες Ρομά που έχουν ως επικίνδυνο «έθιμο» να «γιορτάζουν» με αυτό τον τρόπο τη μη φυλάκιση συγγενών τους.

Σχολεία δίπλα σε ανεξέλεγκτες ομάδες που οπλοφορούν

Θύμα ο 11χρονος Μάριος, ο οποίος δέχθηκε την αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που έπαιζε με τους συμμαθητές του στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Πολίτες ενός κατώτερου Θεού, οι κάτοικοι του Μενιδίου αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που βρίσκονται δίπλα από ανεξέλεγκτες ομάδες Ρομά που οπλοφορούν και θεωρούν… δικαίωμά τους να πυροβολούν κατά τη διάρκεια γλεντιών. Οι αστυνομικοί της δυτικής Αττικής αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Όπως λένε, πολλές φορές ακόμα και οι κλήσεις που δέχονται από πολίτες για διατάραξη κοινής ησυχίας από πυροβολισμούς πέφτουν στο κενό, διότι δεν έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να ελέγξουν τα περιστατικά.

Ο μικρός Μάριος

Παρά την τραγική αυτή κατάσταση κανείς δεν μπορούσε μέχρι χθες να φανταστεί ότι ένα παιδί θα πέσει νεκρό από αδέσποτη σφαίρα. Ο μικρός Μάριος έπεσε ξαφνικά στο έδαφος χτυπώντας το κεφάλι του στο κράσπεδο. Η μητέρα του, η Διονυσία, που είναι δασκάλα στο ίδιο σχολείο, όπως και οι υπόλοιποι γονείς που ήταν παρόντες, πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε και ότι τα αίματα στο κεφάλι του προέρχονταν από την πτώση. Η αλήθεια δεν διαπιστώθηκε ούτε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς διέκρινε το μικρό τυφλό τραύμα στο πάνω δεξί μέρος του κεφαλιού του άτυχου παιδιού και στη συνέχεια και την μοιραία βολίδα στο εσωτερικό του εγκεφάλου.

«Μας έφεραν το παιδί νεκρό με αιφνίδια απώλεια αισθήσεων από ενδεχόμενο παθολογικό αίτιο ή ατύχημα. Διακρίναμε ένα μικρό τυφλό τραύμα στο πάνω δεξί μέρος του κεφαλιού. Στη συνέχεια εντοπίσαμε βολίδα πυροβόλου όπλου (ενδεχομένως 9 ΜΜ) που είχε προκαλέσει ωστική βλάβη και βλάβη στον εγκέφαλο», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Εφοδοι με 250 αστυνομικούς

Μετά την τραγική διαπίστωση του ιατροδικαστή την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβαν στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στις οδούς Μόρνου και Αθανασίου Μπόσδα στο Μενίδι για τον εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγούσαν τη σύλληψη των δραστών. Με τη συνδρομή πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ, άνδρες της Ασφάλειας εισέβαλλαν σε δύο  επίμαχα σπίτια. Στο ένα εκτιμάται ότι έγινε το γλέντι με τους πυροβολισμούς. Από τις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν ξεχωρίζουν τρεις, μίας γυναίκας και δύο ανδρών (ηλικίας 25 και 50 ετών), άτομα που φέρονται να σχετίζονται με την οικογένεια που οργάνωσε το γλέντι.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται από την Αστυνομία είναι κάποιο ή κάποια από τα άτομα που πυροβόλησαν να εξαφανίστηκαν, μόλις ενημερώθηκαν ότι έχει πέσει νεκρό ένα παιδί από σφαίρα σε διπλανό σχολείο. Έτσι, δεν αποκλείεται να έχουν μετακινηθεί και φυγαδευτεί σε άλλους καταυλισμούς εκτός Αττικής, αφού ενδεχομένως έχουν εξαφανίσει πειστήρια που τους ενοχοποιούν. Πρόκειται για μία πρακτική που συνηθίζεται να υιοθετείται από παραβατικές ομάδες Ρομά μετά από τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss