Το in.gr και η ασφυξία στην οποία οδηγείται

Με το λογότυπό του σε μαύρο φόντο το in.gr, ο διαδικτυακός τόπος του ΔΟΛ, ακολουθώντας την αναπόφευκτη πορεία των άλλων Μέσων του ιστορικού συγκροτήματος, αναγγέλλει την παύση λειτουργίας του.

Αναλυτική η ανάρτηση

Το in.gr δεν απευθύνθηκε ποτέ μέχρι σήμερα στους αναγνώστες του σε πρώτο ενικό. Το κάνει για πρώτη φορά τώρα, λίγους μήνες πριν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια, σε μία δύσκολη στιγμή που μαζί με τα άλλα μέσα του ΔΟΛ οδηγείται σε ασφυξία.

Σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον όπου η «κοινοτοπία του κακού» είναι το μέτρο, το in.gr προσπάθησε -και ομολογουμένως πέτυχε- να γίνει όλα αυτά τα χρόνια το σημείο αναφοράς για την έγκυρη ενημέρωση, στοιχείο που διατήρησε αναλλοίωτο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του μέχρι σήμερα και εκτιμήθηκε από τα εκατομμύρια αναγνωστών του κάθε μήνα.

Είναι η home page της ενημέρωσής τους. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία επισκεψιμότητας που το κατατάσσουν στις κορυφαίες προτιμήσεις του κοινού στη διαδικτυακή ενημέρωση.

Η επιτυχία αυτή δεν είναι τυχαία: Αναμφίβολα, τα εύσημα ανήκουν κατά κύριο λόγο στους εργαζόμενούς του, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς. Οι ίδιοι ανθρωποι που ενώ παραμένουν για έβδομο μήνα απλήρωτοι, χρηματοδοτούν με την εργασία τους και τα έξοδα μετάβασής τους στον εργασιακό χώρο τη λειτουργία του in.gr, υπηρετώντας την ενημέρωση και προασπίζοντας ένα δημιούργημα που, για όσους είχαμε την τύχη να το υπηρετήσουμε, αποτελεί έργο ζωής.

Το in.gr έχει συναίσθηση της βαριάς κληρονομιάς που κουβαλάει. Είναι η συνέχεια σε μία μακρά αλυσίδα από βαρείς και ιστορικούς τίτλους, όπως Το Βήμα, Τα Νέα, οι Εποχές, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος και αμέτρητες άλλες εκδόσεις που αφήσαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στη σύγχρονη Ιστορία μας. Είναι ο κρίκος που συνέδεσε ένα παραδοσιακό συγκρότημα Τύπου με το μέλλον της δημοσιογραφίας και τον ανεξάντλητο κόσμο του Internet.

Ο ΔΟΛ συνολικά και κατ’ επέκταση το in.gr βρίσκονται στο τέλος μιας πορείας. Έφθασε η στιγμή που όλοι κρίνονται: οι τράπεζες, η ιδιοκτησία του ΔΟΛ και οι πολιτικοί. Όλοι βρίσκονται ενώπιον των ευθυνών τους.

Η χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου επισφράγισε την ασφυξία που μας επεβλήθη. Με την απόφαση αυτή κλείνει η οδός ενδιάμεσης χρηματοδότησης του ιστορικού συγκροτήματος, που θα επέτρεπε τη στοιχειώδη λειτουργία του, την έκδοση δηλαδή των εντύπων του, την ενημέρωση των δικτυακών του τόπων και τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού, μέχρι την τελική εκκαθάριση από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, «θα μείνει αμετάβλητη η περιουσιακή κατάσταση» του ΔΟΛ. Ωστόσο, είναι γνωστόν τοις πάσι πως η περιουσία του ΔΟΛ είναι τα μέσα του. Είναι απορίας άξιον πώς θα καταφέρουν οι τράπεζες να κρατήσουν αμετάβλητη την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας χωρίς να λειτουργούν τα μέσα ενημέρωσης. Προφανώς, δεν πείθουν και προφανώς η απάντηση στο ποιο είναι το ζητούμενο πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ μπορούν -αν μη τι άλλο- να είναι υπερήφανοι για την ευρεία συναίνεση που προκάλεσαν. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τράπεζες, «κοράκια» της αγοράς, κολλημένα τρολ, πληρωμένοι (;) ή απλήρωτοι καλοθελητές όλοι βρέθηκαν, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, στην ίδια πλευρά… Υπό συνθήκες ομαλότητας αυτό θα ήταν παράσημο τιμής για έναν δημοσιογράφο.

Το λουκέτο στο in.gr, όπως και στα άλλα μέσα του ΔΟΛ, φαίνεται πλέον αναπόφευκτο λόγω αδυναμίας λειτουργίας του και μόνο μία κίνηση που θα ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα μπορεί να το αποτρέψει.

Ελπίζουμε να εκδηλωθεί αυτή η κίνηση. Το in.gr θέλει να παραμείνει η home page στην ενημέρωσή σας.»

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss