H Apple φέρνει φθηνό iPad

H Apple παρουσίασε ένα νέο μοντέλο iPad χαμηλού κόστους που θα αντικαταστήσει το «γερασμένο» iPad Air 2, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014. To νέο tablet 9,7 ιντσών της Apple θα είναι πιο φθηνό από ποτέ, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η τιμή του θα ξεκινά από τα 329 δολάρια.

Η νέα συσκευή που στοχεύει σε απλούς καθημερινούς χρήστες θα διαθέτει έναν βελτιωμένο επεξεργαστή από αυτό που έχει ο προκάτοχος του, αν και η Apple φαίνεται να μειώνει το κόστος της συσκευής χρησιμοποιώντας παλαιότερο σχεδιασμό «δανεισμένο» από το αρχικό iPad Air, μαζί με λιγότερο ανεπτυγμένη τεχνολογία προβολής.

Τι σημαίνει όμως το νέο iPad για την εταιρεία;

Δύο θετικά…

Καταρχάς, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της ομάδας Trefis, η αγορά των tablet μειώνεται συνεχώς. Οι παγκόσμιες παραδόσεις tablet το τέταρτο τρίμηνο του 2016 μειώθηκαν κατά περίπου 20% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την IDC. Και παρότι οι πιο ακριβές εταιρείες του χώρου όπως η Apple και η Samsung είδαν τις παραδόσεις τους να μειώνονται κατά 18,8% και 11,4% αντίστοιχα, οι πιο οικονομικές εταιρείες όπως η Lenovo και η Huawei το ίδιο διάστημα αύξησαν –έστω και οριακά– τις πωλήσεις τους. Με το νέο iPad η Apple μπορεί να καταφέρει να προσεγγίσει πελάτες που ψωνίζουν πιο οικονομικά και να τους εισαγάγει σιγά-σιγά στο ευρύτερο οικοσύστημα του iOS και αυτό θα μπορούσε να βελτιώσει το μερίδιο της εταιρείας σε μια πτωτική αγορά.

Οι κάτοχοι tablets δεν αντικαθιστούν τις συσκευές τους με την ίδια συχνότητα με την οποία αλλάζουν κινητά. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Localytics οι χρήστες iPad 2, iPad 3 και iPad 4 – συσκευές που κυκλοφόρησαν πριν το 2012– αποτελούν σχεδόν το 30% των κατόχων iPad. Υπάρχει η πιθανότητα ότι το νέο φθηνό iPad Θα πείσει τους υπάρχοντες πελάτες της εταιρείας να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους για να απολάψουν τις τελευταίες καινοτομίες του λογισμικού της Apple.

Και ένα αρνητικό

Παρά τα θετικά όμως, το νέο tablet έχει τον κίνδυνο να «κανιβαλίσει» το πιο ακριβό iPad Pro που έχει επίσης οθόνη 9,7 ιντσών και τιμή 599 δολαρίων. Παρότι το Pro διαθέτει καλύτερη οθόνη και κάμερες καθώς και πιο ισχυρό επεξεργαστή, πολλοί απλοί χρήστες πιθανότατα θα επιλέξουν τη νέα συσκευή. Αυτό επίσης σημαίνει πως θα μειωθούν και οι πωλήσεις ακριβών περιφερειακών όπως το Apple Pencil και το Smart Keyboard που είναι συμβατά μόνο με το iPad Pro. Με αυτά τα δεδομένα φημολογείται πως η Apple ετοιμάζεται να αναβαθμίσει το μοντέλο Pro με μια νέα συσκευή που μπορεί να διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη για να διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα προϊόντα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss