Η Harley Davidson ετοιμάζεται για την εξαγορά της Ducati

Στο παιχνίδι της εξαγοράς της θρυλικής εταιρείας μοτοσικλετών Ducati είναι έτοιμη να μπει η εξίσου θρυλική Harley-Davidson, που φέρεται να ετοιμάζει πρόταση για την απόκτησή της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Harley-Davidson έχει προσλάβει την Goldman Sachs για την υποβολή της πρότασής της, η οποία βέβαια δεν θα είναι η μόνη, καθώς ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ducati έχει εκφράσει επίσης η ινδική Bajaj Auto, καθώς και αρκετά επενδυτικά funds. Οι δεσμευτικές προτάσεις αναμένεται να κατατεθούν μέσα στον Ιούλιο.

Σημειωτέον ότι η Ducati, με έδρα την Μπολόνια της Ιταλίας, ανήκει σήμερα στη γερμανική Volkswagen, που όμως της έχει βάλει πωλητήριο, στο πλαίσιο της στρατηγικής της αναδιάρθρωσης μετά το σκάνδαλο με τις «πειραγμένες» εκπομπές ρύπων σε αυτοκίνητά της.

Η Ducati ιδρύθηκε το 1926 ως κατασκευάστρια σωλήνων για σκούπες και εξαρτημάτων ραδιομετάδοσης, ενώ το εργοστάσιό της στην Μπολόνια παρέμεινε ανοιχτό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αν και βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών βομβαρδισμών. Οι αναβάτες της έχουν κερδίσει συνολικά 14 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike, με τους Καρλ Φόγκαρτι και Τρόι Μπέιλις να είναι οι πιο επιτυχημένοι.

Από την άλλη, η Harley-Davidson, που ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στο Μιλγουόκι, ελέγχει περίπου το 50% της αμερικανικής αγοράς των μεγάλων μοτοσικλετών, ωστόσο η ζήτηση για τα μοντέλα της παραμένει περιορισμένη, καθώς οι πιο πιστοί της πελάτες, που ανήκουν στην ηλικία των baby boomers, έχουν πλέον γεράσει, ενώ δέχεται πιέσεις από τον ανταγωνισμό εταιρειών όπως η ινδική Polaris και η ιαπωνική Honda, που είναι φθηνότερες.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss