Η επιστημονική εξήγηση του σχήματος του ανθρώπινου πέους

Οι άντρες ζουν με τα πέη τους όλη τους την ζωή. Οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες απολαμβάνουν την ευχαρίστηση που τους προσφέρει αυτό το αντρικό όργανο. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί το πέος είναι σχηματισμένο με αυτόν τον τρόπο.

Σίγουρα, τα γεννητικά όργανα δεν φαίνονται πολύ ωραία, αλλά τους περισσότερους από εμάς δεν μας απασχολεί αυτό. Αυτό που μας απασχολεί κυρίως είναι τι μπορούν να κάνουν αυτά τα όργανα. Ένας εξελικτικός ψυχολόγος ανέφερε ότι το πέος είναι είναι ένα εργαλείο.

Ο ψυχολόγος Γκόρντον Γκαλούπ υποστηρίζει ότι το αντρικό πέος είναι ένα εργαλείο που κατασκευάστηκε από την φύση. Αυτό το εξειδικευμένο ανθρώπινο εργαλείο λέγεται ότι αναπτύχθηκε μέσω της φυσικής επιλογής.

Αν νομίζετε ότι το πέος είναι ένα σeξουαλικό όργανο που προορίζεται να γονιμοποιήσει ή ότι το μέγεθος δεν έχει σημασία, τότε έχετε ακόμα πολλά να μάθετε από τον Γκαλούπ. Ο Γκαλούπ εξηγεί ότι το ανθρώπινο πέος διαφέρει σημαντικά από αυτό των άλλων ειδών του ζωικού βασιλείου.

Ο Γκαλούπ και η ομάδα του έκαναν μια εκτενή έρευνα, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης ανδρών και γυναικών που έκαναν σeξ με μαγνητική απεικόνιση και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μέγεθος μετράει. «Ένα πιο μακρύ πέος δεν έχει μόνο το πλεονέκτημα να αφήνει σπέρμα σε λιγότερο προσιτά μέρη του κόλπου, αλλά με το γέμισμα και την επέκταση του κόλπου μπορεί να βοηθήσει στην μετατόπιση του σπέρματος από άλλα αρσενικά για να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες πατρότητας.» Αυτό μπορεί να ονομαστεί και «θεωρία μετατόπισης σπέρματος», το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι το σπέρμα μπορεί να ανταγωνιστεί με άλλα σπερματοζωάρια για την γονιμοποίηση ενός ωαρίου. Το σπέρμα μπορεί να ζήσει πολλές μέρες μέσα στο γυναικείο σώμα. Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών η γυναίκα μπορεί να έχει σeξουαλικές σχέσεις με άλλους άντρες που μπορεί να την γονιμοποιήσουν. Έτσι, το αντρικό πέος έχει αυτό το ξεχωριστό σχήμα για να μπορεί να «μετατοπίζει» το σπέρμα άλλων αντρών από τον κόλπο. Με άλλα λόγια, η κορυφή του πέους ενεργεί σαν μια «συσκευή» που απομακρύνει το σπέρμα που έχει μείνει, ώστε να έχει περισσότερες ο τωρινός σύντροφος να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss