Η Harley-Davidson ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ηλεκτρική μοτοσικλέτα τον Αύγουστο

Τα αυτοκίνητα δεν είναι τα μόνα μέσα μεταφοράς που μετατρέπονται πλέον και σε ηλεκτρικά.

Το 2014, η Harley-Davidson είχε ανακοινώσει ένα project με την ονομασία “LiveWire“, για ένα μοντέλο ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας με αυτονομία 60 μιλίων (96,56 χλμ). Πιστεύανε ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέχρι το 2021.

Η τεχνολογία όμως των μπαταριών έχει κάνει τέτοια άλματα, που σήμερα η Harley-Davidson ανακοίνωσε ότι η πολυαναμενόμενη μοτοσικλέτα “LiveWire” θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο – δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα τους.

Project LiveWire

Χωρίς Συμπλέκτη και Ταχύτητες

Τον Νοέμβριο εμφάνισαν τα σχέδια τους για την μοτοσικλέτα. Μια ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα που τροφοδοτείται με μπαταρίες και μπορεί να φτάσει τα 0 – 60 m/h σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Επιπλέον θα μπορεί να διανύσει την απόσταση των 110 μιλίων (177 χλμ) με μία μόνο φόρτιση. Σχεδόν διπλάσια απόσταση από την εκτιμώμενη του 2014. Και θα μπορούσε να αυξηθεί η απόσταση με το σύστημα φρένων “Regenerative breaking“.

Δεδομένου ότι το LiveWire είναι ηλεκτρικό, δεν υπάρχουν συμπλέκτης και γρανάζια, καθιστώντας την εξαιρετικά εύκολη στην οδήγηση. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει ο θόρυβος του εμπορικού σήματος του κινητήρα της Harley-Davidson. Όμως, οι μηχανικοί της εταιρείας το σκέφτηκαν και αυτό.

Το μοντέλο LiveWire έχει σχεδιαστεί για να παράγει ένα νέο υπογεγραμμένο ήχο της Harley-Davidson, καθώς επιταχύνει και αναπτύσσει ταχύτητα“, αναφέρει ένα επίσημο δελτίο τύπου. Ο νέος ήχος είναι περισσότερο φουτουριστικός, και όχι το γνωστό βαθύ βουητό της Harleys.

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες, με τις παραδόσεις να αναμένονται μετά το φθινόπωρο. Η τιμή του LiveWire ξεκινά από 29.799$.

Το LiveWire έρχεται εξοπλισμένο με ένα τηλεματικό σύστημα που ονομάζεται H-D Connect, το οποίο ενημερώνει τον χειριστή της μοτοσικλέτας, για τη λειτουργία της, τη φόρτιση της μπαταρίας, υπενθύμιση για service και ενημέρωση ενδεχομένως παραβίασης της, μέσω της συνδεδεμένης εφαρμογής της Harley. Η Harley-Davidson υποστηρίζει ότι το LiveWire θα είναι η πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα που συνδέεται με κινητά τηλέφωνα.

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν επίσης να ελέγχουν πόση ενέργεια έχει απομείνει στη μπαταρία και την ακριβή θέση της μοτοσικλέτας τους μέσω του συνδεδεμένου GPS και του διαδικτύου της Harley, μέσω μιας εφαρμογής στο  smartphone τους.

Θα μπορέσει αυτό το μοντέλο της Harley-Davidson να πείσει ακόμα και τα πιο γκρίζα και γενειοφόρα μέλη της συμμορίας μοτοσικλετών; Σύντομα θα το μάθουμε.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss