Η Huawei ξεπέρασε την Apple το Q2 και είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones

Αν και είναι γνωστό ότι η Huawei είναι ένας γίγαντας στον κλάδο των δικτύων και των τηλεπικοινωνιών καθώς και στον χώρο της κατασκευής smartphones, τα τελευταία νούμερα από τις εταιρείες αναλύσεων και ερευνών αγοράς IDC και Strategy Analytics υποδεικνύουν ότι η Κινέζικη εταιρεία το τελευταίο τρίμηνο πούλησε περισσότερα smartphones από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο μετά την Samsung.

Έτσι, από τις τελευταίες εκθέσεις των εταιρειών IDC και Strategy Analytics διαπιστώθηκε ότι οι πωλήσεις των smartphones επιβραδύνθηκαν συνολικά (πτώση περίπου 1,8% σε σχέση με πέρυσι=, με την Samsung να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από τις μεγάλες εταιρείες, με τα νούμερα της να “πέφτουν΅ περισσότερο από 10% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Οι χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις της σειράς Galaxy S9 είχε ως αποτέλεσμα να αναγκαστεί η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία να επιταχύνει την ανακοίνωση του Galaxy Note 9 ενώ όπως έχει γίνει γνωστό σχεδιάζει να παρουσιάσει νέες συσκευές με αναδιπλούμενες ή εύκαμπτες οθόνες τεχνολογίας OLED μελλοντικά.

Την ίδια ώρα που η Samsung βιώνει… επιβράδυνση, η Huawei φαίνεται να κινείται απειλητικά προς το μέρος της αφού ο κόσμος επιφύλαξε θερμή υποδοχή στη σειρά P20 και κυρίως στο P20 Pro με την τριπλή, κύρια κάμερα καθώς και στην εμπορική επιτυχία της σειράς Nova, με αποστολές που ξεπέρασαν τις 54,2 εκατομμύρια μονάδες. Η Huawei λοιπόν ξεπέρασε τις προσδοκίες πουλώντας περίπου 10 εκατομμύρια συσκευές περισσότερες από την Apple με αποτέλεσμα να κατακτήσει μερίδιο 15% στην αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και οι δύο εταιρείες, IDC και Strategy Analytics διαπίστωσαν ότι ενώ οι αποστολές της Apple γνώρισαν αύξηση, η ανάπτυξη δεν είναι τόσο γρήγορη όσο εκείνη της Huawei και της Xiaomi. Βεβαίως, οι αποστολές της Αμερικάνικης εταιρείας αναμένεται σύντομα να γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη εξαιτίας της ανακοίνωσης των νέων μοντέλων iPhone που λέγεται ότι θα προσφέρουν δυνατότητες Dual SIM.

Να αναφέρουμε ότι στην πρώτη θέση της αγοράς βρίσκεται η Samsung με 71,5 εκατομμύρια αποστολές (-10,4%) ενώ  στη δεύτερη θέση βρίσκεται τώρα η Huawei με 54,2 εκατομμύρια αποστολές (+40,9%) που ξεπέρασε την Apple που βρέθηκε στην τρίτη θέση 41,3 εκατομμύρια αποστολές (+0,7%). Στην 4η θέση βρέθηκε η Xiaomi με 31,9 εκατομμύρια αποστολές παρουσιάζοντας αύξηση 48.8% ενώ στην πέμπτη θέση είναι η Oppo με 29,4 εκατομμύρια αποστολές παρουσιάζοντας αύξηση 5,1%.

Engadget

PhoneArena

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss