Η νέα τρελή ιδέα του Elon Musk

Ο ιδρυτής της Tesla και της Space XΈλον Μασκ, «επέστρεψε» με άλλη μία τρελή ιδέα, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος. Αυτή τη φορά δεν σχετίζεται με «βαρετά τούνελ». Ο νέος στόχος της Space X φαίνεται πως είναι «η επαναφορά των ανώτερων τμημάτων ενός πυραύλου με ένα τεράστιο μπαλόνι γενεθλίων».

Ο τελικός στόχος της SpaceX φαίνεται πως είναι η επαναχρησιμοποίηση όλων των τμημάτων του πυραύλου και όχι μόνο του κεντρικού κορμού. Η επαναφορά όμως του ανώτερου επιπέδου το οποίο ήδη έχει φτάσει σε τροχιά και κινείται με τεράστια ταχύτητα, δεν είναι απλό πράγμα.

Και εδώ έρχεται ο ασυμβίβαστος Elon Musk για να προτείνει την επαναφορά των ανώτερων τμημάτων με ένα “τεράστιο μπαλόνι γενεθλίων”. Δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες ακόμα, ενώ αναγνωρίζει πως αυτό το σχέδιο ακούγεται “τρελό”.

 

Το σχέδιο του Musk είναι το “μπαλόνι” να μειώσει την ικανότητα του ανώτερου τμήματος να ξεπερνά την αντίσταση του αέρα σε όλες τις καταστάσεις Mach. Αν κάτι τέτοιο λειτουργήσει, θα μειώσει το κόστος του Falcon 9 κατά $62 εκατομμύρια.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss