Η τεχνολογία πολλαπλών φακών έρχεται και στα κινητά

Πριν από δύο χρόνια περίπου η εταιρεία Light λανσάρισε την κάμερα L16, που αποκαλεί «multi-aperture computational camera» αφού διαθέτει 16 συστήματα φακών.

Καθώς ο χρήστης πατάει το κλείστρο, η κάμερα τραβάει φωτογραφίες και με τα δεκαέξι συστήματα φακών σε διαφορετικά εστιακά μήκη με στόχο να “συλλάβει περισσότερα δεδομένα”.

Στην συνέχεια, η τεχνολογία της Light συνδυάζει τις εικόνες σε μία μεγάλη φωτογραφία των 52 Megapixels με τον φωτογράφο να είναι σε θέση να ρυθμίσει το βάθος πεδίου, την εστίαση και την έκθεση μετά την λήψη. Τώρα, η εταιρεία Light εργάζεται για να φέρει την συγκεκριμένη τεχνολογία στα κινητά τηλέφωνα.

Η Light πραγματοποίησε έδειξε σε δημοσιογράφους της Washington Post διάφορα πρωτότυπα και concepts, που διέθεταν μεταξύ πέντε και εννέα συστημάτων φακών στην «πλάτη» τους. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χάρη στον σχεδιασμό τους, οι συσκευές μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες έως και 64 Megapixels έχοντας πολύ καλύτερη απόδοση σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού και με διάφορα εφέ που σχετίζονται με το βάθος.

Η εταιρεία Light λέει πως τουλάχιστον ένα smartphone με «multi-lens σχεδιασμό» θα κυκλοφορήσει προς το τέλος της χρονιάς. Τα διαφορετικά συστήματα φακών αναμφισβήτητα θα επηρεάσουν το κόστος της συσκευής ωστόσο ελπίζουμε να μην είναι τόσο ακριβή όσο και η κάμερα της L16 που στοιχίζει περίπου $1950.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss