IANOS | ΣΥΖΗΤΗΣΗ | GESTALT FOUNDATION

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 18:00 το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τη διάλεξη με τίτλο «Η Οικουμενικότητα του Έρωτα» με εισηγητές τους Γιώργο Δίπλα και Ιωάννα Αλεξιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη

Η επέτειος της 14ης Φεβρουαρίου εστιάζει στο ανθρώπινο ερωτικό συναίσθημα, περιορίζοντάς το έτσι σε μια ανθρωποκεντρική αποκλειστικά προοπτική. Αυτό δεν είναι εκτός πραγματικότητας και έχει νόημα στη ζωή των ανθρώπων, η ιδιαιτερότητα του οποίου είναι φανερή, αλλά μια ευρύτερη ματιά αποκαλύπτει πως όλες οι πτυχές της ζωής, όχι μόνο των ανθρώπων, είναι στην ουσία μια διαδικασία έρωτα προς την ύπαρξη, προς την αλληλεπίδραση και την εξέλιξη.

Αυτό το σχετίζεσθαι αφορά εν τέλει έμβιους και μη οργανισμούς σε μια αδιάκοπη ροή «συνάντησης» και «συνομιλίας». Και αν ο έρωτας βιώνεται ως απολαυστική μέχρι και υπερβατική εμπειρία, αυτό δεν σημαίνει πως σηματοδοτεί ένα έσχατο ή αναλλοίωτο σημείο. Όπως λέμε στην Gestalt, συνεχώς αναδύονται μορφές από το εκάστοτε φόντο που υποχωρούν, αφού ολοκληρωθούν, δίνοντας τη θέση τους σε νέες. Παραφράζοντας το γεμάτο νόημα απόφθεγμα του Gabriel Marcel, «Η ελπίδα μου για μας βασίζεται στην επιτυχία της συνάντησής μας», χρειάζεται να προσθέσουμε ότι η επιτυχία αυτή προϋποθέτει τη διαρκή φροντίδα της συνάντησης.

Λίγα λόγια για τους εισηγητές

Γιώργος Δίπλας, P.g.D. in PCA Counseling, Εκπαιδευτής, Θεραπευτής, Eπόπτης Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ), κάτοχος ECP. Mέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.).

Ιωάννα Αλεξιά, είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Στο παρελθόν έχει εργαστεί με διάφορες πληθυσμιακές ομάδες παρέχοντας ψυχολογική στήριξη σε ηλικιωμένους, παιδιά και εφήβους, ανήλικους αλλοδαπούς σε κέντρα κράτησης, άτομα με επιληψία, θύματα βασανιστηρίων, πρόσφυγες και μετανάστες. Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της στο Χολαργό και σε ομάδες στήριξης επαγγελματιών και εθελοντών που δουλεύουν με πρόσφυγες και μετανάστες.

IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr

Link Εκδήλωσης

            

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss