Ηλεκτρονικές βεβαιώσεις γάμου και βάπτισης θέλει ο Ιερώνυμος

Εντατικά μαθήματα παίρνουν ιερείς σε όλη την Ελλάδα αφού με τις ευλογίες του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου η εκκλησία μπαίνει με βήμα ταχύ στην ψηφιακή εποχή. Σύντομα, οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν στο κινητό τους ή το μέιλ τους πιστοποιητικά όπως: άδειες γάμου, πιστοποιητικά αγαμίας, πιστοποιητικά τέλεσης βάπτισης, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα.

Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, μέσα από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα ανοίξουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ελληνικής εκκλησίας, η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι μια βασική ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί κι έτσι δεν θα απαιτείται πλέον πολύωρη αναμονή και φυσική παρουσία αλλά θα γίνονται όλα μέσω διαδικτύου.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται μέσω ΕΣΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι εκείνος που ώθησε και τα υπόλοιπα μέλη της Αρχιεπισκοπής να προχωρήσουν τάχιστα την υλοποίηση του μεγάλου αυτού προγράμματος.

Εκατοντάδες ιερωμένοι όλων των βαθμίδων έχουν ήδη περάσει εντατικά σεμινάρια εκπαίδευσης για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ήδη η ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει αναβαθμιστεί, με ένα νέο πληροφοριακό σύστημα ώστε οι πολίτες να μπορούν να εξασφαλίσουν τα χαρτιά που χρειάζονται αλλά και να κάνουν ερωτήσεις και να λαμβάνουν πληροφορίες για κάθε τους απορία και ανάγκη.

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν και εφαρμογές όπως το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, η διαχείριση των αποφάσεων των Μητροπολιτικών Συμβουλίων, η διαχείριση του Ψηφιοποιημένου Αρχείου του Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας και άλλες.

Help desk

Στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής υπάρχει πλέον ένα ειδικό section, ένα ηλεκτρονικό help desk, όπου οι πολίτες μπορούν να βρίσκουν μόνοι τους τις απαντήσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το μυστήριο του γάμου, της βάπτισης.

Μάλιστα, σύντομα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτή θα συνδεθεί με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με το σύστημα Taxis, προκειμένου να είναι πιστοποιημένοι οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Επίσης θα υπάρξει σύζευξη και με άλλες πλατφόρμες του δημοσίου, το Ληξιαρχείο, το Δημοτολόγιο.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss