Ινδός Κροίσος χρηματοδοτεί την ακριβότερη ταινία του Bollywood

Ινδός πολυεκατομμυριούχος που έχει την έδρα του στον Περσικό Κόλπο σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την ακριβότερη ταινία στα κινηματογραφικά χρονικά της Ινδίας επενδύοντας 150 εκατομμύρια δολάρια σε μια ταινία που αναφέρεται στο ινδουιστικό έπος «Mahabharata».

Το κόστος αυτής της μεγάλης παραγωγής δύο επεισοδίων θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό της ταινίας «Baahubali», που κατέχει σήμερα το ρεκόρ. Τα δύο επεισόδια της «Baahubali» στοίχισαν σχεδόν 45 εκατομμύρια δολάρια.

«Πιστεύω ότι αυτή η ταινία δεν θα επιβάλει μόνο νέες παγκόσμιες προδιαγραφές» αλλά θα δείξει και «το επίτευγμα της μυθολογικής αφήγησης» της Ινδίας, δήλωσε ο επιχειρηματίας Μπ. Ρ. Σέτι σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ.

Ο πολυεκατομμυριούχος, που διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δηλώνει ότι ελπίζει να δει τη μεγάλη μήκους ταινία «να μεταγλωττίζεται σε περισσότερες από 100 γλώσσες και να συγκινεί περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Μεγαλειώδες κείμενο του ινδικού πολιτισμού, η Μαχαμπαράτα είναι τεράστια μυθολογική ινδουιστική εποποιία. Έχει ήδη διασκευαστεί αρκετές φορές για τη μικρή οθόνη, κυρίως μέσα από μια εξαιρετικά δημοφιλή σειρά τη δεκαετία του 1980.

Τα γυρίσματα της ταινίας, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Β.Α. Σρικουμάρ Μενόν από τη νότια Ινδία, θα αρχίσουν στα τέλη του 2018. Το πρώτο επεισόδιο προβλέπεται να προβληθεί στις αίθουσες το 2020.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μια εβδομάδα πριν από την προβολή του δεύτερου μέρους του «Baahubali» , μιας μεγάλου μήκους ταινίας στις γλώσσες τελούγκου και ταμίλ που δείχνει σκηνές μάχης και αναμένεται να είναι η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της χρονιάς στην Ινδία.

Αν και οι προϋπολογισμοί των ινδικών παραγωγών αυξάνονται, ακόμη απέχουν μακράν από τα επίπεδα του Χόλιγουντ όπου μια μεγάλη παραγωγή μπορεί να κοστίσει 200 και πλέον εκατομμύρια δολάρια.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss