Ειδήσεις

Tο Ιράν “δίνει πόρτα” στους Αμερικανούς πολίτες

Χάος μέσα σε μόλις λίγες ώρες. Από την στιγμή που ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες και τις μηνύσεις που ακολούθησαν από Αμερικανικές οργανώσεις κατά Τραμπ, το Ιράν απάντησε με το ίδιο νόμισμα.

Όπως έγινε γνωστό, το Ιράν από σήμερα κλείνει τα σύνορα του σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες απαντώντας με “μέτρα αμοιβαιότητας” μετά την απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει για τρεις μήνες την είσοδο Ιρανών, αλλά και πολιτών έξι ακόμη μουσουλμανικών χωρών, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν…σεβόμενη τον αμερικανικό λαό, όμως για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της, αποφάσισε να εφαρμόσει μέτρα αμοιβαιότητας μετά την προσβλητική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών που αφορά του Ιρανούς πολίτες και για όσο διάστημα αυτό το μέτρο δεν αίρεται», αναφέρει στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση και η οποία εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα αμερικανικές οργανώσεις υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων, ανάμεσά τους και η ισχυρή ACLU, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.

Tags
Loading...

Related Articles