The Irishman: Η νέα ταινία του Σκορσέζε με Πατσίνο και Ντε Νίρο ξεκινά γυρίσματα

Ο Μάρτιν Σκορσέζε αφού κατάφερε να ολοκληρώσει και να αφήσει πίσω του τη Σιωπή, ένα έργο που το προετοίμαζε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, θεωρώντας πως μετά την ολοκλήρωση κάθε ταινίας που έκανε, αυτή θα ήταν η επόμενη.

Έφτασε ως το 2016 για να το καταφέρει και παρά τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα στις εισπράξεις αλλά και στη συγκομιδή υποψηφιοτήτων από την Ακαδημία, δέχτηκε πολλές αποθεωτικές κριτικές για το δύσκολο έργο του.

Ήταν γνωστό πριν την κυκλοφορία της Σιωπής πως ο Σκορσέζε είχε σκοπό να ξαναβρεί τον παλιό του φίλο και συνεργάτη, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, και μαζί με τον Αλ Πατσίνο και τον εξαφανίσμένο Τζο Πέσι, να αναλάβει ένα project που θα μας μείνει αξέχαστο. Το The Irishman, η ιστορία δηλαδή του εκτελεστή Φρανκ Σίραν που συνδέθηκε με τον θάνατο του Τζίμι Χόφα είχε ήδη πάρει το ΟΚ της Paramount για παραγωγή και διανομή, ενώ είχαν ήδη κλειστεί και συμφωνίες με εταιρείες για διανομή σε άλλες μεγάλες αγορές, όπως αυτή της Κίνας. Στην Paramount όμως άρχισαν να το ξανασκέφτονται καθώς μπορεί μεν να δημιουργήσουν κάτι με ισχυρό πρεστίζ, δεν έχουν όμως περιθώρια οικονομικού ρίσκου, και δυστυχώς μια τέτοια ταινία σήμερα θεωρείται μεγάλο ρίσκο.

Αυτό δε σημαίνει όμως πως το φιλμ δε θα γίνει. Κι αυτό γιατί μπήκε στη μέση το Netflix που θα το χρηματοδοτήσει εξασφαλίζοντας παγκόσμια εκμετάλλευση της ταινίας και μετατοπίζοντάς την ένα χρόνο από το αρχικό σχέδιο – είχε ανακοινωθεί για το 2018 και τώρα πηγαίνει προς το 2019. Το Netflix θα βγάλει την ταινία και στους κινηματογράφους, πιθανά σε πολύ μικρότερο αριθμό από αυτό που αναμενόταν, ώστε να συνδυάσει και μια οσκαρική καμπάνια, όμως αναμένεται να την κάνει γρήγορα διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα του, καθώς αυτή την πολιτική ακολουθεί ως τώρα. Σε αντίθεση με τα Amazon Studios που προστατεύουν τις ως τώρα δημιουργίες τους, παρέχοντάς τους μια πλήρη πορεία στις αίθουσες πριν την εκμετάλλευση από την δική τους πλατφόρμα, το Netflix δείχνει να ακολουθεί τη λογική του «εδώ και τώρα» θέλοντας να παρέχει απευθείας στους συνδρομητές του ό,τι παράγει και μόνο σε λίγες περιπτώσεις (όπως αυτή) δέχεται και μια μικρή ταυτόχρονη διανομή σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Δε γνωρίζουμε τι θα αλλάξει ως την κυκλοφορία της ταινίας, ελπίζουμε πάντως να υπάρξει η δυνατότητα να δούμε τη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε και σε αίθουσα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss