Αν ήθελαν οι αράχνες, θα μπορούσαν να μας φάνε όλους

Μια νέα έρευνα των εντομολόγων Martin Nyffeler και Klaus Birkhofer που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature συγκρίνει την ποσότητα κρέατος που καταναλώνουν οι αράχνες με εκείνη των ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα δεν ενδείκνυνται για τους αραχνοφοβικούς.

Οι περισσότεροι από εσάς ίσως να πιστεύετε πως οι αράχνες τρέφονται με μικρότερα από αυτές έντομα. Μόνο που αρκετά είδη παγιδεύουν στους ιστούς τους και απομυζούν σαύρες, πουλιά και μικρά θηλαστικά.

Ακόμα, καταναλώνουν πολύ περισσότερη τροφή από ότι νομίζετε. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την νέα έρευνα, οι αράχνες όλου του πλανήτη καταναλώνουν 400-800 εκατομμύρια τόννους θηραμάτων, δηλαδή όσους τόνους κρέατος και ψαριού καταναλώνουν και τα 7 δισ. ανθρώπων του πλανήτη.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η Washington Post που αναδημοσίευσε την έρευνα, «οι αράχνες θα μπορούσαν να μας φάνε όλους». Και αυτό γιατί οι συνολική βιομάζα των ανθρώπων στον πλανήτη είναι μόλις 287 εκατ. τόννοι. Οι αράχνες όχι μόνο θα μας αφάνιζαν, αλλά θα έμεναν και πεινασμένες.

Φυσικά, για να συμβεί κάτι τέτοιο οι αράχνες θα έπρεπε να αποκτούσαν νοημοσύνη, να συσπειρώνονταν, να άλλαζαν δίαιτα και να μας έβαζαν στο στόχαστρο. Μέχρι στιγμής, η κάθε αράχνη ξεχωριστά λειτουργεί υπέρ μας, μειώνοντας τον αριθμό των μυγών και άλλων ενοχλητικών και μολυσματικών εντόμων.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss