Καφετζού mobile application

Ήπιατε τον καφέ σας και δεν έχετε κάποιον να σας διαβάσει το φλιτζάνι; Τώρα μπορείτε να έχετε την προσωπική σας πρόβλεψη στην οθόνη του κινητού σας, κατεβάζοντας την εφαρμογή (application) στο “έξυπνο” κινητό σας. Η εφαρμογή, ιδέα του Κώστα Κούκουλη, υπεύθυνου καταστημάτων εστίασης (καφέ) στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη 9.580 downloads, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 6.000 αντιστοιχούν σε ενεργούς χρήστες, όπως λέει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η διάθεση της εφαρμογής στο Play Store (σ.σ. προς το παρόν διατίθεται μόνο για android και σύντομα και για iphone) έγινε τον περασμένο Ιούλιο και το app διατίθεται, πέρα από τα ελληνικά, σε αγγλικά, τουρκικά και αραβικά. Η εφαρμογή- τόνισε ο κ. Κούκουλης- έχει χρήστες στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Αυστραλία και την Κύπρο.

Του άντρα του πολλά βαρύ μη του μιλάτε πριν του “διαβάσουν” το φλιτζάνι

Σε αντίθεση με τα έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, οι άντρες –είτε από την Ελλάδα είτε από χώρες του εξωτερικού- συνιστούν πολύ μεγάλο ποσοστό των χρηστών της εφαρμογής. Θέματα κυρίως οικονομικής φύσεως είναι αυτά που απασχολούν τον αντρικό πληθυσμό που “κατέβασε” την εφαρμογή. Η ανεργία, η οικονομική κρίση, η ανασφάλεια και η κατάρρευση του προτύπου του άντρα του κουβαλητή είναι –κατά τον κ.Κούκουλη– οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν τους άντρες να θέλουν να μάθουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Η διαδικασία είναι απλή. Μόλις ο χρήστης “κατεβάσει” και ανοίξει την εφαρμογή και την συνδέσει με το προφίλ του στο Facebook, λαμβάνει δώρο 30 μονάδες. Επειτα -όπως εξηγεί ο κ. Κούκουλης- διαλέγει μία από τις δέκα καφετζούδες, η οποία ανάλογα με τη πείρα της “χρεώνει” διαφορετικές μονάδες. Οι φωτογραφίες του φλιτζανιού εξετάζονται σύμφωνα με χιλιάδες σύμβολα και σχηματισμούς βάσει της εμπειρίας των καφετζούδων. Οι προβλέψεις βγαίνουν ειδικά για τους χρήστες(ανάλογα με τις προσωπικές πληροφορίες που παρέχουν). Μόλις οι δωρεάν μονάδες εξαντληθούν, ο χρήστης μπορεί να τις ανανεώσει μέσω της εφαρμογής και της Google.

Το “διάβασμα” του φλιτζανιού ως “μορφή” ψυχανάλυσης

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, που επιλέγουν την “κλασική οδό” και πηγαίνουν στα καταστήματα για να τους…διαβάσουν το φλιτζάνι πληρώνοντας 2,5 ευρώ, αναζητούν απαντήσεις για το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Βέβαια, δεν λείπουν κι εκείνοι που αποζητούν “έναν καλό λόγο, μία μορφή υποστήριξης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν” λέει ο κ. Κούκουλης αναφερόμενος σε παραδείγματα πελατών που επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά τα καταστήματα, λέγοντας στο προσωπικό πως “είναι η φθηνότερη ψυχανάλυση που θα μπορούσαμε να έχουμε”.

Η “επέλαση” της καφεμαντείας και άλλων παρόμοιων πρακτικών

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, ο χρήστης εντοπίζει εφαρμογές για “διάβασμα” του φλιτζανιού, ιστοσελίδες και λεξικά καφεμαντείας, οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να διαβάσει το δικό του φλιτζάνι, αλλά και παρόμοιες πρακτικές: Αυγομαντεία, κηρομαντεία, ενόραση φωτογραφίας και άλλες πρακτικές. Ορισμένες απ’ αυτές τις “υπηρεσίες” έχουν υψηλότερο κόστος (20-40 ευρώ), σε σχέση με το “διάβασμα” του φλιτζανιού. Το βέβαιο είναι πως όσο η ανθρώπινη “περιπέτεια” πάνω στη γη συνεχίζεται, τόσο και οι άνθρωποι θα αναζητούν απαντήσεις για το μέλλον.

Από παλιότερη συνέντευξη…..

Και πώς ήρθε το application;

«Tον Ιούνιο του 2016 κυκλοφόρησε στο play store το application μας Καφεμαντεία Greek Style μετά από 6 μήνες δουλειάς και δοκιμών.

Ένα online Καφεμαντείο 24 ώρες το 24ωρο με επιλογή της προσωπικής σου καφετζούς με στόχο το ελληνικό κοινό και όχι μόνο (αφού η εφαρμογή είναι σε 4 γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά, Τούρκικα και Αραβικά) .

Έτσι, η ελληνική κουλτούρα και παράδοση μπορεί να ταξιδεύει παντού στην Κύπρο αλλά και στους απανταχού Έλληνες ανά τον κόσμο αλλά να μπει και σε κράτη όπως τα Αραβικά και η Τουρκία που έχουν σχεδόν ίδια κουλτούρα πάνω στην ανάγνωση του φλιτζανιού.

Πίσω από την εφαρμογή βρίσκεται ολόκληρη ομάδα από ‘καφετζούδες’ που συνεργάζονται ήδη στα καταστήματα εστίασης μας».

Εσείς πιστεύετε στο φλιτζάνι;

«Πιστεύω στην ελληνική κουλτούρα και παράδοση και ότι πρέπει πάντα να είμαστε συνδεδεμένοι με την παράδοση μας… Στην Ελλάδα η ανάγνωση του φλιτζανιού είναι παρεξηγημένη ενώ στην Τουρκία είναι ο δεύτερός λόγος να επισκεφτεί ένας τουρίστας την Τουρκία στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Ο δε Τούρκικος καφές άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Τουρκίας από την unesco… αλλά μάλλον εδώ στην Ελλάδα κοιμόμαστε!

Και όπως είπε μία πελάτισσα μας είναι και ο φθηνότερος τρόπος ψυχανάλυσης»!

Θεωρείτε την περίπτωσή σας ως success story;

«Η περίπτωση μας θα μπορούσε να είναι success story εάν ζούσαμε σε άλλη χώρα».

Πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες σας;

«Οι υπηρεσίες μας στην εφαρμογή κοστίζουν 2,33€ για κάθε πρόβλεψη όσο και ο ελληνικός καφές στα καταστήματα μας. Υπάρχουν και πακέτα προσφορών με έκπτωση 10,15 & 30% καθώς και κατεβάζοντας την εφαρμογή έχεις και τρεις προβλέψεις δωρεάν για να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις».

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

«Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να καταφέρουμε να έχουμε μέλλον σε αυτό το δύσκολο και άδικο επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss