Καλοκαίρι και λαμπερό δέρμα με φυσικά λάδια serum. Διαβάστε τις συνταγές!

Την αγαπημένη Μαρία Μαρίνα Σεραφειμίδου, την γνώρισα πριν από σχεδόν δύο χρόνια, στην τηλεοπτική εκπομπή “Γυναικεία Υπόθεση” και την λάτρεψα, τόσο για τον υπέροχο χαρακτήρα της όσο και για τα υπέροχα καλλυντικά της!

Η Μαρία Μαρίνα Σεραφειμίδου είναι αισθητικός – κοσμετολόγος – φυσιοπαθητικός. Φτιάχνει υπέροχα σκευάσματα με φυσικά προϊόντα, που αγαπούν το δέρμα, το ενυδατώνουν και του χαρίζουν λάμψη!

Έχω δοκιμάσει πολλά από τα προϊόντα της και αυτός είναι ο λόγος, που αποφάσισα να “φιλοξενήσω” στο newsmag.gr δύο υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για serum. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Η Μαρία – Μαρίνα γράφει:

Είναι γνωστό ότι το δέρμα μας είναι ένα από τα πιο πολύτιμα μέρη του σώματός μας, ωστόσο συχνά του συμπεριφερόμαστε με αμέλεια και επικινδυνότητα. Όταν εντοπίζουμε ατέλειες και παθήσεις στην επιδερμίδα μας, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι το πώς φαινόμαστε στους άλλους κι όχι ότι αυτά είναι σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά στο σώμα μας ή μία άμεση προειδοποίηση ότι πρέπει να δείξουμε φροντίδα. Και τότε, συνήθως, η αντίδρασή μας είναι να επιστρατεύσουμε μία σειρά από χημικά, βαριά προϊόντα και καλλυντικά για να καλύψουμε τα “ίχνη”.
Κι όμως, υπάρχει φυσική λύση, υπάρχει τρόπος να δείξουμε στο δέρμα μας αγάπη και περιποίηση, χωρίς να αφιερώνουμε πολύ χρόνο ούτε και πολλά χρήματα!

1. Απλότητα
Αντιμετωπίστε την φροντίδα του δέρματός σας περίπου όπως μία υγιεινή διατροφή: εστιάστε σε συνταγές με οργανικά, αγνά και όχι περιττά συστατικά. Κρατήστε μακριά συνθέσεις που περιλαμβάνουν μία ατελείωτη σειρά από συστατικά -διαβάστε τη συσκευασία ενός κραγιόν ή ενός μέικ απ και θα εκπλαγείτε με το πόσα μπορεί να περιλαμβάνουν, κάποια που ενδεχομένως δεν θα μπορείτε ούτε να τα προφέρετε! Όπως σε ένα σωστό και μετρημένο διαιτολόγιο είναι σημαντικό να τρώμε βιολογικά και όσο γίνεται ακατέργαστα προϊόντα, αντίστοιχα σκεφθείτε ότι αυτά που απλώνουμε στο δέρμα μας και καταλήγουν μέσα μας θα πρέπει να είναι ασφαλή και αν τα καταναλώσουμε σαν τρόφιμα!
Υπάρχουν σαφώς και εξαιρέσεις, όμως είναι μία καλή αρχή να αναθεωρήσετε την φροντίδα του δέρματός σας επιλέγοντας προϊόντα που έχουν σαν βάση κάποιο φυτό και είναι εμπλουτισμένα με λαχανικά και φρούτα, όπως μούρα διαφόρων ειδών.

2 Αγαπήστε τα λάδια!
Στη διατροφή έχουμε μάθει ότι το λίπος και τα έλαια δεν είναι σύμμαχοι του οργανισμού κι ότι μάλιστα τον βλάπτουν. Όμως η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς μπορούν να φανούν άκρως ευεργετικά για το σώμα και την υγεία μας. Η λιπαρότητα μπορεί να είναι απόλυτα χρήσιμη για τους πόρους του δέρματος, στην προστασία του από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που το καταστρέφουν. Και όσο μεγαλώνουμε, η έλλειψη λιπαρότητας στην επιδερμίδα είναι εκείνη που προκαλεί εμφανή σημάδια γήρανσης. Όταν, λοιπόν, καθαρίζετε το δέρμα με λάδια, απομακρύνετε τη βρωμιά και τα βακτήρια που το βαρύνουν και τα αντικαθιστάτε με ενυδατικά, καθαρά και προστατευτικά έλαια, που βοηθούν την επιδερμίδα να λειτουργεί σωστά. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε οργανικά έλαια, κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας. Απλά οργανικά έλαια, όπως το αμυγδαλέλαιο ή το jojoba oil έχουν ph παρόμοιο με του δέρματος και αποτελούν μία καλή επιλογή για να ξεκινήσετε να μειώνετε τα χημικά που χρησιμοποιείτε.

3 Αλλαγή νοοτροπίας
Έχουμε όλοι βομβαρδιστεί με συνθήματα ομορφιάς όπως “Αντιστρέψτε τα σημάδια της γήρανσης” ή “Πώς να φαίνεστε 20 χρόνια νεότεροι”… Αποτέλεσμα; Οι ώριμοι άνδρες και γυναίκες έχουν σχηματίσει μία νοοτροπία ότι δεν πρέπει να δείχνουν την ηλικία τους. Όμως αυτό που έχει σημασία να καταλάβουμε είναι ότι, όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αλλάζει και έχει διαφορετικές ανάγκες. Μόνο έτσι μπορούμε να το αγαπήσουμε και να του προσφέρουμε όσα χρειάζεται, άρα να το διατηρήσουμε στην καλύτερή του δυνατή κατάσταση! Το δέρμα αποτελεί το πιο ζωντανό όργανο του σώματος και δεν θα πρέπει να εστιάζουμε στα ψεγάδια του, αλλά να το αντιμετωπίζουμε με αγάπη, αξιοπρέπεια και υγεία. Για αυτό γίνετε ο δικός σας “ειδικός”, αντικαθιστώντας τα χημικά με φυσικά και οργανικά συστατικά, που θα αντιμετωπίζουν εκ των έσω τις επιπτώσεις του χρόνου και δεν θα τις καλύπτουν απλά. Βγάλτε προς τα έξω τον αληθινό σας εαυτό, υποστηρίζοντας και τονίζοντας όσο μπορείτε την υγεία και τη φυσική του λάμψη.

Φυσικές συνταγές

Ενυδατικό και αντιρυτιδικό serum προσώπου

Υλικά: 1/2 κουταλάκι βιταμίνη Ε, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο ή βερικοκέλαιο (ή άλλο ελαφρύ λάδι) και 1 κουταλάκι ροδόνερο
Αναμειγνύετε καλά τα υλικά και απλώνετε μερικές σταγόνες στο πρόσωπο. Ανακινείτε το βαζάκι πριν από κάθε χρήση (ιδανικά το βράδυ).

Θρεπτικό λάδι προσώπου
Υλικά: 15 ml λάδι νυχτολούλουδου, 5 ml σιτέλαιο, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βάλσαμο Περού ή Γεράνι, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πετιγκρέιν και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα.
Αναμειγνύεται όλα τα υλικά και αποθηκεύετε το σέρουμ σε μπουκαλάκι με δοσομετρητή (σταγονόμετρο). Χρησιμοποιείτε μερικές σταγόνες κάθε βράδυ. Είναι ιδανικό για σκασμένα και ξηρά δέρματα ειδικά μετά την ηλιοθεραπεία .

LOVE U …MARIN

Και βέβαια μπορείτε πάντα να βλέπετε και οπτικοποημένες  συνταγές στο κανάλι μου στο youtube:
many many kisses!!!
MARIA-MARINA SERAFEIMIDOU !!!
mobile:6937136888
βιβλίο:
\”Μαγειρευω Καλλυντικα\”
εκδοσεις Παπαδόπουλος!!!

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss