Καλοκαίρι και Σώμα…δύσκολο ζευγάρι…

Το καλοκαιράκι έφτασε για τα καλά και ενώ οι μεγάλες ζέστες μας ωθούν να τρέξουμε στην πλησιέστερη παραλία για να δροσιστούμε πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα πραγματοποιήσουν αυτή τους την αυθόρμητη ορμή. Γιατί; Μα για το μεγαλύτερο ζήτημα

που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες (αλλά και κάποιους άντρες)…το Σώμα μας.

Δυστυχώς το σώμα μας έχει εμπορικοποιηθεί τόσο πολύ στον Δυτικό κόσμο και έχει συνδεθεί τόσο άρρηκτα με τον ορισμό της ομορφιάς που οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια λιώνουν στη γυμναστική και στη δίαιτα για να πετύχουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση αυτή την εποχή. Το σώμα είναι το όχημα και η εικόνα του καθενός μας, είναι αυτό που μας πηγαίνει από ‘δώ κι από ‘κεί, αλλά είναι και το «ρούχο» μας, ένα ρούχο φορτωμένο με στερεότυπα και άπειρες προκαταλήψεις. Η κοινωνία μας στηρίζει το πολύ αδύνατο και γυμνασμένο σώμα. Αυτό θεωρεί ότι τραβάει τα βλέμματα και οι εταιρίες καλλυντικών δεν χάνουν ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν και να γεμίσουν την αγορά με προιόντα αδυνατίσματος και fitness.

Το υγιές σώμα είναι πράγματι πολύ όμορφο και αυτό θα πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερο στο θέμα «σώμα». Τα καύσιμα μας, οι τροφές μας, να είναι όσο το δυνατόν καθαρές και πλούσιες για να στηρίζουν το σώμα μας, το όχημά μας. Ένα αδύνατο και καχεκτικό σώμα δείχνει πείνα και στέρηση, γιατί να είναι όμορφο; Εάν ζούσαμε σε κάποια άλλη κοινωνία, οι παχουλές θα ήταν το πρότυπο της ομορφιάς. Επομένως, το όμορφο είναι κάτι το απόλυτα υποκειμενικό. Δεν αξίζει να πεθαίνεις και να στερείσαι γι αυτό, δεν αξίζει να λυπάσαι που δεν έχεις τέλειο σώμα, δεν αξίζει να στενοχωριέσαι που τα trendy μαγιό εσένα δεν σου πηγαίνουν ούτε που δεν είσαι η αδύνατη της παρέας. Αγάπησε το σώμα σου γι αυτό που είναι γιατί μια μέρα θα το αναπολείς, μια μέρα δεν θα μπορεί να σε πάει από δω κι από κει και θα μετανιώνεις που δεν πήγες στις τόσες υπέροχες παραλίες της χώρας μας. Βάλε τις κρέμες σου, κράτα το καθαρό και γερό, βρες μαγιό και ρούχα που ταιριάζουν σε Εσένα και όχι σε όλους και θα είσαι πάλι όμορφη. Το σώμα μας είναι υπηρέτης του μυαλού, μην το κάνετε αφέντη.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss