Οι καλύτερες ταινίες που περιμένουμε… το υπόλοιπο καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εποχή κινηματογραφικής διασκέδασης. Με τον Ιούνιο να μας αποχαιρετά με την απόλυτη υπεροχή της Wonder Woman, που πραγματικά έσπασε τα ταμεία, το μενού των δύο εναπομείναντων μηνών, Ιουλίου & Αυγούστου (χωρίς βέβαια να βγάζουμε απο την εξίσωση και τον Σεπτέμβριο), έχει απ’ολα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, κωμωδίες, χαλαρές ρομαντικές κομεντί για να απολαύσει κανείς σε πρώτο ραντεβού σε θερινό σινεμά κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό, κινούμενα σχέδια για μικρούς (και γιατί οχι και μεγάλους), ταινίες δράσης αλλά και θρίλερ, επιλογές από ευρωπαϊκό κινηματογράφο και κάποια λίγα blockbusters.

Σίγουρα με ολο αυτό τον πανικό κυκλοφοριών, κάθε εβδομάδας, να υπάρχουν πολλές ακόμα. Για αυτό και εμείς επιλέξαμε αυτές τις ταινίες που θεωρούμε ότι θα κάνουν τη διαφορά σε αυτό το διάστημα.
Οι πιο αναμενόμενες δεν είναι άλλες από την επιστροφή του Christopher Nolan με το Dunkirk, η πρώτη Spider-Man ταινία της Marvel με τον νέο της πρωταγωνιστή και το ΕΓΩ, ο απαισιότατος 3.

Σας αφήνουμε να διαλέξετε μόνοι σας τι θα δείτε και σας ευχόμαστε καλή απόλαυση…

Spider-Man: Homecoming, αναμένεται στις 6 Ιουλίου

Το Spider-Man: Homecoming αποτελεί τη ταινία νέα του Marvel Cinematic Universe και η σκηνοθεσία ανήκει στον κάπως άπειρο στο χώρο του κινηματογράφου Jon Watts. Αξίζει να αναφερθεί πως κανονικά τα κινηματογραφικά δικαιώματα του γνωστού υπερήρωα τα έχει η Sony, ωστόσο, μετά από συμφωνία των δύο εταιρειών η Marvel πλέον θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον άνθρωπο αράχνη στις ταινίες της. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Peter Parker / Spider-Man θα ενσαρκώσει και πάλι μετά το Captain America: Civil War (2016) o νεαρός Tom Holland, ενώ δίπλα του θα έχει τον Robert Downey Jr. που για άλλη μια φορά θα φορέσει τη στολή του Iron Man. Στο Spider-Man: Homecoming ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων θα έρθει αντιμέτωπος με τον πανίσχυρο The Volture, τον οποίο και θα υποδυθεί ο Michael Keaton, ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν και άλλοι villains όπως οι Shocker (Bokeem Woodbine) και Goon (Christopher Berry).

War for the Planet of the Apes, αναμένεται στις 13 Ιουλίου

Έπειτα από δύο ταινίες, ο εξαιρετικής ευφυΐας πίθηκος ονόματι Caesar επιστρέφει για το τρίτο μέρος της σειράς με τίτλο War of the Planet of the Apes, στο οποίο αναμένεται να δούμε μια μάχη δίχως προηγούμενο. Ο Caesar και η παρέα του για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν από τις τρομερές επιθέσεις των ανθρώπων με επικεφαλής τον Colonel, τον οποίο ενσαρκώνει ο Woody Harrelson, ενώ παράλληλα θα επιχειρήσουν να εκδικηθούν για τους χαμένους του είδους τους. Για ακόμη μια φορά τη φωνή και τις κινήσεις του στον Caesar δανείζει ο Andy Serkis, ενώ στην σκηνοθετική καρέκλα μετά το Rise of the Planet of the Apes (2014) ξανακάθεται ο Matt Reeves.

Valerian and the City of a Thousand Planets, αναμένεται στις 20 Ιουλίου

Για τους λάτρεις των περιπετειών επιστημονικής φαντασίας με πλούσια εφέ, αυτό το καλοκαίρι έρχεται η ακριβότερη γαλλική παραγωγή όλων των εποχών, ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του πολύ δημοφιλούς σε Γαλλία και Βέλγιο κόμικ “Valérian and Laureline” των Ρierre Christin και Jean-Claude Mézières διά χειρός Luc Besson (“Léon”, «Το Πέμπτο Στοιχείο», “Lucy”). Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους των δύο πρακτόρων που δουλεύουν για το κράτος και ταξιδεύουν στον χρόνο και στο διάστημα με αποστολή να προστατέψουν το ανθρώπινο είδος κατά τον 28ο αιώνα θα δούμε το πρώην μοντέλο Cara Delevigne  και τον διαρκώς ανερχόμενο Dane DeHaan, ζευγάρι που σίγουρα οπτικά ταιριάζει απόλυτα και μένει να διαπιστωθεί αν θα υπάρχει και καλή χημεία μεταξύ του. Μαζί τους στην οθόνη θα παρελάσουν ακόμη οι Ethan Hawke, John Goodman, Clive Owen αλλά και η Rihanna!

https://www.youtube.com/watch?v=MOQ1iRddo_g

The Beguiled (Η Αποπλάνηση), αναμένεται στις 6 Ιουλίου

Κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου, ένας Βόρειος στρατιώτης εισβάλλει σ’ ένα σχολείο θηλέων στη Βιρτζίνια. Η απρόσμενη παρουσία του στους χώρους του σχολείου θα καταστεί ικανή για να ταράξει τις ισορροπίες ανάμεσα στις μαθήτριες και στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η Sofia Coppola αναλαμβάνει, 46 χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Thomas P. Cullinan (“A Painted Devil”), να μεταφέρει εκ νέου στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του στρατιώτη McBurney ιδωμένη αυτή τη φορά από την σκοπιά των γυναικών της ιστορίας. Μ’ ένα καστ που αποτελείται από τους Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning και Colin Farrell, η σκηνοθέτης κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα υποβλητικό δράμα εποχής που έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες και παράλληλα της χάρισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας, κάνοντας τη παράλληλα την δεύτερη μόλις γυναίκα που κερδίζει το εν λόγω βραβείο στη Γαλλική Ριβιέρα.

The Dark Tower, αναμένεται στις 3 Αυγούστου

Μία από τις περισσότερο αναμενόμενες ταινίες του φετινού καλοκαιριού είναι αδιαμφισβήτητα το The Dark Tower που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Stephen King. O ίδιος ο Matthew McConaughey απέρριψε προσφορά να συμμετάσχει στο The Guardians of the Galaxy 2 ώστε να υποδυθεί τον Man in Black στη συγκεκριμένη ταινία. Απέναντι στον McConaughey, αλλά στην… “καλή” μεριά, βρίσκεται ο Idris Elba, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Roland Deschain / The Gunslinger, που προσπαθεί να αποτρέψει τον Man in Black από το να καταστρέψει τον Μαύρο Πύργο, πράγμα που αν συμβεί θα καταστραφεί το σύμπαν. Στο πλευρό του Idris Elba θα δούμε και τον νεαρό Tom Taylor ως Jake Chambers. Η σκηνοθεσία του The Black Tower ανήκει στον Nikolaj Arcel.

Αόρατος Επισκέπτης (Contratiempo), αναμένεται στίς 20 Ιουλίου

Τέσσερα χρόνια μετά το επιτυχημένο θρίλερ μυστηρίου «Το Σώμα», ο Όριολ Πάουλο επιστρέφει με ένα νέο αγωνιώδες θρίλερ. Στην ταινία ένας νεαρός επιχειρηματίας, ο Αντριάν Ντόρια (Κάσας) ξυπνάει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, κλειδωμένο από μέσα, με το νεκρό σώμα της ερωμένης του (Λένι), στο πλευρό του. Δηλώνοντας αθώος για το φόνο, προσλαμβάνει μια αναγνωρισμένη δικηγόρο (Βάγενερ), με την οποία προετοιμάζουν την υπεράσπιση του. Τα πράγματα όμως θα ανατραπούν, όταν η εμφάνιση ενός απρόσμενου μάρτυρα για την εισαγγελία (Κορονάδο) θα τους αναγκάσει να αλλάξουν τη στρατηγική της υπεράσπισης, σε μια φρενήρη μάχη με το χρόνο.

The Hitman’s Bodyguard, αναμένεται στις 17 Αυγούστου

Το The Hitman’s Bobyguard αποτελεί ναι μεν ταινία δράσης, διαθέτει ωστόσο μια έντονη κωμική χροιά, όπως αυτή γίνεται αισθητή ξεκάθαρα μέσα από το trailer (ή/και την αφίσα) της ταινίας. Η υπόθεση θέλει τον Ryan Reynolds να αναλαμβάνει την προστασία του Samuel L. Jackson, ενός επικίνδυνου εκτελεστή που έχει αποφασίσει να γίνει νομιμόφρων πολίτης παραδίδοντας όλο τον υπόκοσμο στα χέρια του Διεθνούς Δικαστηρίου. Κάπου εκεί εμφανίζονται οι πρώτες σφαίρες και ξεκινά το ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από τις ΗΠΑ ως την Ευρώπη με τον Gary Oldman να αναλαμβάνει χρέη κακού υποδυόμενος έναν δικτάτορα του ανατολικού ευρωπαϊκού μπλοκ!

Δουνκέρκη, αναμένεται στις 24 Αυγούστου
Ο Christopher Nolan («Interstellar», «Inception», τριλογία «The Dark Knight») σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο στην επική, δραματική ταινία «Δουνκέρκη», το νέο του κινηματογραφικό project, τρία χρόνια μετά το Interstellar.
Η ταινία «Δουνκέρκη» ξεκινά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού. Παγιδευμένοι στην παραλία, με τις πλάτες τους στην θάλασσα έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει.
Στην «Δουνκέρκη» πρωταγωνιστεί ένα εντυπωσιακό καστ, ανάμεσα στους οποίους οι Φιόν Γουάιτχεντ, Τομ Γκλιν-Κάρνι, Τζακ Λόουντεν, Χάρι Στάιλς, Ανιουρίν Μπαρνάρντ, Τζέιμς Ντ’Άρσι, Μπάρι Κέογκαν, Κένεθ Μπράνα («My Week with Marilyn», «Hamlet», «Henry V»),
Κίλιαν Μέρφι («Inception», τριλογία «The Dark Knight»), Μαρκ Ράιλανς («Bridge of Spies», «Wolf Hall») και Τομ Χάρντι («The Revenant», «Mad Max: Fury Road», «Inception»).
Τα γυρίσματα της ταινίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Γαλλία, την Ολλανδία, την Μεγάλη Βρετανία και το Λος Άντζελες, έγιναν με έναν συνδυασμό καμερών IMAX® και φιλμ 65mm.

Tulip Fever, αναμένεται στις 24 Αυγούστου

Δεν ξέρουμε αν το Tulip Fever θα αποτελέσει μία ταινία αναφοράς, ωστόσο πολύ εύκολα αυτό το ρομαντικό δράμα εποχής σε ένα θερινό σινεμά αυτό το καλοκαίρι, θα είναι μια καλή επιλογή. Η επιλογή της ταλαντούχας Alicia Vikander για να υποδυθεί μια γυναίκα που ζει έναν δυστυχισμένο γάμο με τον ήρωα του Christoph Waltz είναι πιθανό να έχει αποδώσει καρπούς, γιατί και οι δύο μου ταιριάζουν αρκετά στο backround της Ευρώπης του 17ου αιώνα. Άλλωστε την Vikander την έχουμε ξαναδεί σε ταινία εποχής, στο “The Danish Girl“. Παράλληλα, το πρωταγωνιστικό δίδυμο του “Valerian and the City of a Thousand Planets“, Cara Delevigne και Dane DeHaan, ξανασυνεργάζεται στο “Tulip Fever” με τον δεύτερο να είναι ο ζωγράφος με τον οποίο η Vikander θα ζήσει έναν απαγορευμένο έρωτα. Κερασάκι στην τούρτα είναι η συμμετοχή της Judi Dench ενώ έκπληξη αυτή του Zach Galifianakis. Αν η ταινία διαθέτει καλή σκηνοθεσία από τον Justin Chadwick, ωραία πλάνα από το Άμστερνταμ, καθώς και προσεγμένη σκηνογραφία, κοστούμια και φυσικά μουσική, νομίζω πως θα αξίζει μια ευκαιρία.

Despicable Me 3, αναμένεται στις 31 Αυγούστου

Ήταν 7 χρόνια πριν, όταν τα Minios εμφανίστηκαν στη μεγάλη οθόνη με το ΕΓΩ, ο απαισιότατος. Αφού «έσπασαν» ταμεία και αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, επέστρεψαν το 2013. Φέτος επιστρέφουν με το “Despicable Me 3“, στο οποίο θα δούμε τον Gru να συναντά τον από καιρό χαμένο, πολύ χαρούμενο και επιτυχημένο δίδυμο αδελφό του, Dru, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε κανείς. Ο Dru θα ζητήσει από τον αδελφό του να συνεργαστεί μαζί του για μια τελευταία εγκληματική ληστεία. Θα τον πείσει να επιστρέψει στο αμαρτωλό του παρελθόν; Στο σκηνοθετικό τιμόνι ξανά ο Pierre Coffin, αυτή τη φορά με τη συμβολή του Kyle Balda. Τη φωνή του θα δανείσει φυσικά στον Gru ο Steve Carell, αλλά το αξιοσημείωτο είναι πως θα δώσει φωνή και στον Dru! Μερικοί από τους υπόλοιπους voice actors είναι οι Kristen Wiig, Trey Parker, Russell Brand, Steve Coogan καθώς και ο ίδιος σκηνοθέτης της ταινίας, Pierre Coffin.

Annabelle: Creation, αναμένεται στίς 14 Σεπτεμβρίου

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Μη Σβήσεις το Φως («Lights Out»), Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ συνεργάζεται με τους Τζέιμς Γουάν και Πίτερ Σάφραν στην επιστροφή της θανάσιμης κούκλας Annabelle στη μεγάλη οθόνη, τρία χρόνια μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της που συγκέντρωσε 257 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις σε όλο τον κόσμο. Η νέα ταινία είναι και πάλι μια παραγωγή των Πίτερ Σάφραν και Τζέιμς Γουάν, το επιτυχημένο δίδυμο των ταινιών «To Κάλεσμα» και «Το Κάλεσμα 2».

Στην ταινία «Annabelle: Creation» αρκετά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής τους κόρης, ένας κουκλοποιός και η σύζυγος του καλωσορίζουν στο σπίτι τους, μια καλόγρια και μια ομάδα κοριτσιών από ένα κατεστραμμένο ορφανοτροφείο της περιοχής. Σύντομα θα γίνουν ο στόχος της δαιμονισμένης δημιουργίας του κουκλοποιού, της Άναμπελ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Στέφανι Σίγκμαν («Spectre»), η Τάλιθα Μπέιτμαν («The 5th Wave»), η Λούλου Γουίλσον («Ouija 2», «Deliver Us from Evil»), η Φιλίπα Αν Κούλτχαρντ («After the Dark»), η Γκρέις Φούλτον («Badland»), η Λου Λου Σάφραν («The Choice»), η Σαμάρα Λι («Foxcatcher», «The Last Witch Hunter»), η Ταϊλερ Μπακ στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο και οι Άντονι ΛαΠάλια («Without a Trace») και Μιράντα Ότο («Homeland», τριλογία «The Lord of the Rings»). Το σενάριο είναι του Γκάρι Ντόμπερμαν που υπέγραψε το σενάριο και της πρώτης ταινίας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss