Οι κανονισμοί του Facebook επιτρέπουν τον αυτοτραυματισμό

Έγγραφο που διέρρευσε από το Facebook καταδεικνύει ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες επιτρέπεται να μεταδίδουν ζωντανά βίντεο με αυτοτραυματισμό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αυτό είναι δυνατό καθώς το Facebook δεν θέλει να λογοκρίνει ή να τιμωρήσει ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και που ετοιμάζονται να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας.

Τα αρχεία μπορούν να διαγραφούν από το site εφόσον πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα να βοηθηθεί το άτομο. Εκτός από τη συγκεκριμένη πολιτική σχετικά με τον αυτοτραυματισμό, διέρρευσαν πάνω από 100 έγγραφα που περιγράφουν την πολιτική του Facebook για τη βία, τη ρητορική μίσους, την τρομοκρατία, την πορνογραφία, τον ρατσισμό, τη βία απέναντι στα ζώα και τον κανιβαλισμό.

Το Facebook Live, το οποίο δίνει τη δυνατότητα livestreaming στους χρήστες του Facebook έχει χρησιμοποιηθεί για τη ζωντανή μετάδοση 50 πράξεων βίας, μεταξύ των οποίων και φόνων μέσα στο 2017.

Για το λόγο αυτό, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να προσλάβει 3.000 άτομα, μέσα στο έτος, τα οποία θα επιβλέπουν τις αναφορές σχετικά με βίαιο περιεχόμενο.

Το Facebook δεν επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των εγγράφων, αλλά δήλωσε ότι η ασφάλεια των χρηστών του είναι κύριας σημασίας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss