Η καταπληκτική ΑΕΚ νικήτρια του ντέρμπι με ανατροπή σκορ 3-2 απέναντι στον κάκιστο Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ ήταν ουσιαστική και αποτελεσματική αξιοποιώντας όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και έφτασε στην επίτευξη μιας ιστορικής ανατροπής, που την βάζει στο δρόμο για πρωτάθλημα.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα όπου η λέξη “θαύμα” είναι ενσωματωμένο στο DNA του. Άλλοτε είναι μικρά θαύματα που μας κάνουν να “κουνηθούμε” από τη θέση μας -για παράδειγμα η χθεσινή νίκη της Σαμπντόρια απέναντι στη Μίλαν- και άλλοτε τα μεγάλα “θαύματα” τα οποία θα μας κάνουν να στεναχωρηθούμε, να δακρύσουμε, να φωνάξουμε, να χαρούμε. Ένα τέτοιο “θαύμα” έλαβε μέρος εχθές στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ απειλούσε μέχρι το δωδέκατο λεπτό αλλά στο υπόλοιπο ημίχρονο δεν ήταν αποτελεσματική. Το πρώτο γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό, όπου με γρήγορη εκτέλεση πλαγίου του Οτζίτζα και με ένα πραγματικά αριστουργηματικό τελείωμα του Μάριν ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν και στο 33′ με ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία του Καρσελά και δεν απείλησαν μετά για το υπόλοιπο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν με αγωνία και στο 46′ ο Οτζίτζα Οφόε με ένα εκπληκτικό πλασέ “έγραψε” το 0-2 για τον Ολυμπιακό. Εκείνη τη στιγμή όλα έμοιαζαν χαμένα για την ΑΕΚ και το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός ήταν διαχείριση. Κάτι που δεν έγινε. Από το 64′ όπου ο Χριστοδουλόπουλος μείωσε σε 1-2 για την ΑΕΚ φαινόταν ότι το ματς δεν είχε τελειώσει. Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο γκολ της ΑΕΚ ήταν σαν να “πέταξε λευκή πετσέτα”.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα λόγω χρήση δακρυγόνων ανάμεσα σε αστυνομικούς και οπαδούς της ΑΕΚ εκτός γηπέδου, στο 80′ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε απόσταση περίπου 30 μέτρων μακριά από την ερυθρόλευκη εστία. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και με ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σουτ ισοφάρισε σε 2-2 για την Ένωση.

Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, το ματς “μύριζε” ανατροπή. Η πίεση της ΑΕΚ στον Ολυμπιακό ήταν αφόρητη και το τρίτο γκολ δεν αργούσε. Στο 90′ ο Λιβάγια απέφυγε τον Φιγκέϊρας και με πολύ ωραία πάσα βρήκε τον Μάνταλο ο οποίος ξέφυγε από τον Ομάρ και έγραψε το ιστορικό 3-2.

Η ΑΕΚ με τη χθεσινή της εμφάνιση έδειξε ότι είναι ομάδα “δουλεμένη” και σε ένα ματς όπου όλα της πήγαιναν στραβά, απέναντι σε όλους και όλα “έγραψε” μια χρυσή σελίδα στην λαμπρή ιστορία της.

Απ’ την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός ήταν αδικαιολόγητος για τη χθεσινή εικόνα του μετά το 0-2, καθώς δεν διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ και οι αποφάσεις του Χάσι όσο αναφορά τις αλλαγές σε θέσεις και διατάξεις, έβλαψαν ακόμη περισσότερο την ομάδα αλλά και τον ίδιο καθώς έπειτα από λίγες ώρες απολύθηκε από τον πάγκο τον Πειραιωτών.

Η ΑΕΚ είναι σε εκπληκτική κατάσταση, έχει χαράξει δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα φανεί αν έχει τη διάρκεια και τον επαγγελματισμό να διαχειριστεί αυτή την πρωτιά και να γίνει πρωταθλήτρια. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι στο -5 από την κορυφή του πρωταθλήματος, έχει να ανέβει έναν μεγάλο Γολγοθά απέναντι στη Γιουβέντους την Τετάρτη και το μέλλον χαρακτηρίζεται με αβεβαιότητα και ανυπομονησία.

Πηγές εικόνων και βίντεο: ΘΕΜΑ, gazzetta.gr, novasports

https://www.youtube.com/watch?v=fG–RJIaCeg

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss