Κινηματογραφικό και Τηλεοπτικό “χαλάζι” , τον Νοέμβριο στο Netflix (video)

Μήνα με τον μήνα ο streaming κολοσσός μας κακομαθαίνει με ταινίες και σειρές , για ατελείωτο binge-watching. Εξαίρεση δεν αποτελεί , ούτε ο Νοέμβριος , ο οποίος μας βομβαρδίζει ανελέητα , με αγαπημένες σειρές οι οποίες επιστρέφουν με νεα επεισόδια , με δυνατές πρεμιέρες και ταινίες για ολα τα γούστα.

Την μερίδα του λέοντος για αυτό τον μήνα μοιράζονται δυο σειρές-πυλώνες του Netflix , οι οποίες επιστρέφουν με ολοκαίνουρια επεισόδια και μετά απο πολλές περιπέτειες (εδικά στήν πρώτη περίπτωση). Φυσικά αναφερόμαστε στα House of Cards και Narcos … δυο σειρές , ένας Νοέμβρης.

House Of Cards Season 6

Με “κρύα καρδια” θα δούμε να ρίχνει αυλαία το πουλέν του Netflix στίς 2/11, αυτή την φορά όμως χωρίς τον Πρόεδρό του Francis – Kevin Spacey – Underwood. Στήν έκτη και τελευταία σεζόν -που θα αποτελείται απο οκτώ επεισόδια- και με τον Frank έξω από το παιχνίδι, η Claire Underwood αναλαμβάνει πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ και αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές με την ανάληψη της θέσης της.

Δυο εβδόμαδες μετά και συγκεκριμένα στίς 16/11 , το έτερο πουλέν του Netflix , η σειρά Narcos, επιστρέφει με την 4η σεζόν , με την σειρά να μετακομίζει (μετά απο τρείς σεζόν στην Κολομβία)  στο Μεξικό της δεκαετίας του ’80 για να μας αφηγηθεί την άνοδο και την πτώση του καρτέλ της Γουανταλαχάρα , με τον Diego Luna να ενσαρκώνει τον Μιγκέλ Άνχελ Φέλιξ Γκαγιάρδο , γνωστό ως El Padrino , ο οποίος ουσιαστικά ίδρυσε το σύγχρονο εμπόριο ναρκωτικών στο Μεξικό. Στόν ρόλο του πράκτορα της DEA θα δούμε τον Michael Peña.

Μπορεί οι δυο παραπάνω σειρές να κλέβουν τα φώτα της “δημοσιότητας” , αλλά η σειρά που ηδη έχει ανοίξει τούς ασκούς του Αιόλου έρχεται στίς 30/11 και λέγεται Baby. Η σειρά έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για το σοκαριστικό του θέμα , εμπνευσμένο απο το σκάνδαλο εκπόρνευσης ανηλίκων που συντάραξε την Ιταλία το 2013 , η οποία δείχνει 14χρονα και 15χρονα κορίτσια να εκδίδονται σε πλούσιους πελάτες για να αγοράζουν ακριβά ρούχα. To προκλητικό teaser με τη διασκευή του Girls Just Wanna Have Fun είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οργανώσεις στις ΗΠΑ απαιτούν να μην προβληθεί η σειρά , καθώς θεωρούν ότι προωθεί την εκπόρνευση ανηλίκων.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=gQwzbEuonMA

Αλλή μια και άκρως ενδιαφέρουσα σειρά έρχεται απο την Πολωνία στίς 30/11 , με τον τίτλο 1983. Η σειρά μας διηγείται την ιστορία ενός φοιτητή της νομικής και ενός αστυνομικού οι οποίοι ξεσκεπάζουν μια τρομοκρατική συνωμοσία του 1983 που ευθύνεται για την αστυνομοκρατία της Πολωνίας και το σιδηρούν παραπέτασμα.

Κλείνουμε την αναφορά μας στίς σειρές με το The Kominski Method το οποίο βγαίνει στίς 16/11. Η υπόθεση είναι η εξής: O δάσκαλος υποκριτικής Σάντι Κομίνσκι και ο κολλητός του, Νόρμαν Νιουλάντερ, κάνουν ο ένας τον άλλο να γελάει, καθώς μεγαλώνουν και ζουν τα σκαμπανεβάσματα της ηλικίας. Πρωταγωνιστούν οι δυο οσκαρικοί γερόλυκοι Michael Douglas και Alan Arkin.

https://www.youtube.com/watch?v=lsf4XcY1F3s

Στις πρωτότυπες ταινίες του Netflix , γίνεται πραγματικά ένας μικρός χαμούλης. Σε μια άτυπη λίστα κορυφής , έχουμε την ταινία Outlaw King να μας ξυπνάει αναμνήσεις … Braveheart .  Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε , που ταινίες όπως Braveheart , Gladiator και The Patriot “όργωναν” τα box office. Το Outlaw King , πάντως (αν και ταινία του Netflix) , δείχνει οτι μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο σκωτσέζος σκηνοθέτης David Mackenzie που έκανε αίσθηση με το υποψήφιο για Όσκαρ western , Hell or High Water , συνεργάζεται ξανά με τον Chris Pine στήν ιστορική αυτή ταινία , ο οποίος ως Robert the Bruce (σ.σ. Braveheart) μεταμορφώνεται απο ευγενή σε παράνομο και ξεκινά την επανάσταση κατά τη διάρκεια της κατοχής της Μεσαιωνικής Σκωτίας ενάντια στον Edward I.

Στήν ταινία παίζουν επίσης οι Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh, Billy Howle, Tony Curran, Stephen Dillane, James Cosmo, και Sam Spruell. Το Outlaw King θα ξεκινήσει να στριμάρεται στο Netflix και σε μικρό κύκλωμα κινηματογράφων στίς 9 Νοεμβρίου.

Παρακάτω έχουμε ενα πολύ καλό σινεφίλ πακέτο , με την εδώ και πάνω από 40 χρόνια χαμένη ταινία του Orson Welles με τον τίτλο The Other Side of the Wind (2/11) , όπου ένα σκηνοθέτης (John Houston) προσπαθεί να ολοκληρώσει το έργο του και στοχάζεται την κληρονομιά που αφήνει. H ταινία βλέπεται “πακέτο” με το ντοκιμαντέρ They’ll Love Me When I’m Dead (2/11 και αυτό) , όπου ηθοποιοί, μέλη του συνεργείου κι άλλοι που τα έζησαν, μιλάνε για τα ταραχώδη γυρίσματα της τελευταίας, ανολοκλήρωτης ταινίας του Welles , The Other Side of the Wind.

Κλείνουμε με την ταινία των αδερφών Coen , The Ballad of Buster Scruggs , μια μίνι σειρά έξι σπονδυλωτών επεισοδείων γουέστερν που κατέληξε να γίνει ταινία , μία εξ αυτών που κέρδισαν τις εντυπώσεις , κατακτώντας το Βραβείο Σεναρίου στήν φετινή Βενετία και με εκλεκτό cast : Liam Neeson , James Franko , Tom Waits και πολλοί άλλοι.

Το Netflix θα μας κακομάθει (όπως κάθε μήνα) και με αγαπημένες ταινίες, οι οποίες καλύπτουν κάθε γούστο … και ανάγκη. Αυτό τον μήνα, λοιπόν, έχουμε την κατηγορία BABY IT’S COLD OUTSIDE! με το μενού να είναι ιδιαιτέρως δελεαστικό με: Dracula (1/11) , Children of Men (1/11) , την καλύτερη -και ψηφισμένη- ταινία όλων των εποχών Vertigo (9/11) του “the Master of Suspense” Alfred Hitchcock , το Μυστηριώδεις φόνοι στο Μανχάταν (1/11), μία από τις καλύτερες ταινίες του Woody Allen , τα As Good as it Gets και Waterworld , αλλά και μερικές πιο νέες κυκλοφορίες , όπως το T2: Trainspotting (19/11) και το live action remake της κλασικής ταινίας της Disney του 1991 , Beauty and the Beast (21/11).

 

Αν λοιπόν περιμένεις με ανυπομονησία το νέο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς , ψάχνεις να παρακολουθήσεις μία καινούρια, η προσπαθείς να εντοπίσεις την τέλεια ταινία για το βράδυ σου , δες παρακάτω το video που ακολουθεί.

 

 

BABY IT’S COLD OUTSIDE!

BABY S COLD OUTSIDE!

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss