Κλείνει 4 καταστήματα η εταιρεία ρούχων H&M;

Τέσσερα καταστήματα κλείνει η σουηδική φίρμα ενδυμάτων «H&M» στην Ιταλία, δύο εκ των οποίων στο Μιλάνο στην πλατεία Σαν Μπαμπίλα και στην Πόρτα Βενέτσια. Τα συνδικάτα έχουν προκηρύξει γενική απεργία για αύριο Σάββατο.

Τον δρόμο των απολύσεων παίρνουν περίπου 82 εργαζόμενοι στον σουηδικό όμιλο ενδυμάτων H&M στη Ιταλία, μετά την απόφαση της διοίκησης τον περασμένο Μάιο να κλείσει τέσσερα καταστήματά της στην Ιταλία, δύο εκ των οποίων στην καρδιά του Μιλάνου.

Ο γραμματέας του ιταλικού συνδικάτου UilTucs Μικέλε Ταμπουλέρι καταγγέλει την σουηδική φίρμα ότι στην πραγματικότητα δεν βρίσκεται σε κρίση όπως υποστηρίζει η διοίκηση, λέγοντας ότι το 2016 έκλεισε με 756 εκατ. ευρώ έσοδα και 16 εκατ. ευρώ κέρδη.

Τονίζει επίσης, σύμφωνα με την Corriere della Sera, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι πριν από έξι μήνες οι εργαζόμενοι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις για νέες προοπτικές απασχόλησης μετά και τις έντονες ανησυχίες τους για το άνοιγμα ενός νέου μεγάλου πολυκαταστήματος στην οδό Μπουένος Άιρες, λίγα μέτρα από το κατάστημα της Πόρτα Βενέτσια.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους ότι στρατηγική της σουηδικής φίρμας είναι να απολύσει τους παλαιούς εργαζόμενους και να προσλάβει άλλους με πολύ χαμηλότερους μισθούς, καθως παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις που είχε δώσει πριν έξι μήνες η εταιρία, τώρα επιβεβαίωσε την απόφασή της για το κλείσιμο αυτών των δύο καταστημάτων ανακοινώνοντας παράλληλα την «αδυναμία της» να ξαναπροσλάβει στο διπλανό κατάστημα τους ίδιους εργαζόμενους για λόγους βιωσιμότητας, όπως υποστηρίζει.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss