Κόβουν τη μουσική μετά τις 3 στη Μύκονο;

Θυμήθηκαν τον Παπαθεμελή και το ωράριο του στην αστυνομία Μυκόνου. Υποχρεώνουν τα κλαμπ του νησιού να μένουν χωρίς μουσική μετά τις 3 τα ξημερώματα. Κάτι αντίστοιχο έκανε επί ημερών του ο κ. Παπαθεμελής, όταν υποχρέωνε τα νυχτερινά κέντρα να κλείνουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Η αστυνομική διάταξη του 1996, η οποία να σημειωθεί ισχύει μέχρι και σήμερα, ορίζει ότι τα μουσικά όργανα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τη θερινή περίοδο μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα στα κέντρα κλειστού χώρου και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα στα κέντρα ανοιχτού χώρου.

Στην Ελλάδα όμως που συχνά – πυκνά νόμοι έρχονται αντιμέτωποι με… νόμους και υπουργικές αποφάσεις με αστυνομικές διατάξεις, η υπουργική απόφαση 101 του 2009 επιτρέπει τη λειτουργία μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Το αποτέλεσμα είναι πως υπάρχει σαφέστατα ανακολουθία των διατάξεων η οποία έχει δημιουργήσει σύγχυση και ανησυχία στους επιχειρηματίες της Μυκόνου, καθώς απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα ή ακόμα και με σφράγιση του χώρου σε περίπτωση που η αστυνομία καταγράψει τρεις φορές την παράβαση.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, Τουρισμού Έλενας Κουντουράκαι προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ζητά την παράταση του ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έως και τις 5 τα ξημερώματα.

“Παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο στο νησί μας, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα του ελληνικού τουρισμού και προορισμό διασκέδασης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατά τη θερινή περίοδο και με έσοδα που ενισχύουν την εθνική οικονομία στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, οι επιχειρηματίες να εγκλωβίζονται στη δίνη του Νόμου και να καθίστανται υπόλογοι διότι η χρήση της μουσικής στα καταστήματά τους πέραν της 3.00 πρωινής έχει ως αποτέλεσμα την ποινική τους παράβαση” σημειώνει στην επιστολή του ο δήμαρχος Μυκόνου και συνεχίζει:

“Συγχρόνως, έρχονται αντιμέτωποι με τη διοικητική ποινή σφραγίσεως του καταστήματός τους από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα όταν εντός έτους παραβιάσουν συνολικά τρεις (3) φορές το ωράριο χρήσης της μουσικής με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή τόσο των ίδιων των ιδιοκτητών των καταστημάτων όσο και των εργαζομένων και των προμηθευτών τους. Οσαύτως δημιουργείται αρνητική εικόνα του πρώτου τουριστικού προορισμού της χώρας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πρώτους παγκοσμίως με την ύπαρξη σφραγισμένων καταστημάτων λόγω παραβίασης του ωραρίου μουσικής, όπως συνέβη στο παρελθόν”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου δέχθηκε σχετικό αίτημα του Συνδέσμου Καταστηματαρχών πωλήσεως  οινοπνευματωδών ποτών και Κέντρων Διασκεδάσεως της Μυκόνου και αφού συνεδρίασε, αποφάσισε να διεκδικήσει με κάθε τρόπο την παράταση του ωραρίου χρήσης των μουσικών οργάνων των Κ.Υ.Ε. έως την 5η πρωϊνή.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss