“Κρατική Τράπεζα Ντομάτας” στην Ινδία

“Κρατική Τράπεζα Ντομάτας” άνοιξε πριν μερικές ημέρες στην Ινδία , μετά την ραγδαία αύξηση της τιμής του λαχανικού που υπέστη τεράστια καταστροφή από τις πολλές βροχές και τις καταιγίδες. 

Η τιμή της ντομάτας υπερτετραπλασιάστηκε το τελευταίο δίμηνο. Από  25 ρουπίες το κιλό που πωλείτο τον Ιούνιο, σήμερα πωλείται προς 100 ρουπίες ή 1,60 δολάρια το κιλό δηλαδή  τέσσερις φορές πάνω από τις κανονικές τιμές.
Η αύξηση των τιμών έχει προκαλέσει τεράστιες διαμαρτυρίες στη χώρα, εμφανίστηκαν ήδη ληστείες φορτίων με ντομάτες  ενώ  κάποιοι έμποροι προσέλαβαν φρουρούς για να προστατέψουν το περιζήτητο προϊόν.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης Indian National Congress ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα την ίδρυση της «Κρατικής Τράπεζας της Ντομάτας» με σκοπό να εκμεταλλευτεί  οφέλη από τις αντιδράσεις του κόσμου.
Το πρώτο υποκατάστημα άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη Τετάρτη στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, Λακνάου.  Τι προσφέρει; Εγκαταστάσεις για την ασφαλή αποθήκευση της ντομάτα, δάνεια με εχέγγυο ντομάτες και ελκυστικά επιτόκια για καταθέσεις ντομάτας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss