Κυκλοφορία σε Bluray/Dvd: Doctor Strange

Από το σύμπαν της Marvel έρχεται ο Doctor Strange, η ιστορία του παγκοσμίως διάσημου νευροχειρουργού, Dr. Stephen Strange, του οποίου η ζωή αλλάζει ριζικά όταν ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα του στερεί τη χρήση των χεριών του. Όταν η παραδοσιακή φαρμακευτική ιατρική αποτυγχάνει, ψάχνει για βοήθεια και ελπίδα σε έναν αναπάντεχο τόπο: ένα μυστηριώδες μέρος γνωστό ως Kamar-Taj. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν είναι ένα απλό κέντρο ανάρρωσης, αλλά η πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στις αόρατες σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν να καταστρέψουν την πραγματικότητα μας. Τώρα, ο Strange –εξοπλισμένος με καινούργιες μαγικές ικανότητες- αναγκάζεται να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του ή θα την αφήσει για να υπερασπιστεί τον κόσμο ως ένας παντοδύναμος μάγος.

Γεννημένος το 1963 από την πένα του Steve Ditko, o Doctor Strange έκανε ντεμπούτο στις Παράξενες Ιστορίες #110. Ένας αρκετά ψυχεδελικός ήρωας για τα στάνταρντ της Marvel καί επηρεασμένος έντονα από τον ανατολίτικο μυστικισμό, o Doctor Strange αποτελεί τώρα το νέο origin story του Marvel Cinematic Universe (MCU) καί τήν δεύτερη ταινία τής Phase 3 (μετά το Captain America: Civil War) καί θα ολοκληρωθεί με τούς Guardians of the Galaxy 2, Spiderman: Homecoming, Thor 3: Ragnarok καί Black Panther.

Η ταινία μας βάζει στο νόημα από την πρώτη σκηνή, που γίνεται και η παρουσίαση του κακού. Ο κεντρικός ήρωας μπαίνει γρήγορα στο παιχνίδι, δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης και η αναζήτηση των λύσεων ξεκινάει. Αποτέλεσμα των παραπάνω, να μην αφήνεται το κοινό λεπτό σε ησυχία. Και εδώ έγκειται η μεγαλουργία της ταινίας. Ο θριλεράς Scott Derrickson («Sinister» , «Ο Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ») κερδίζει με εξαιρετική ευκολία το στοίχημα και απαντά ηχηρά στο ερώτημα εάν μια superhero movie μπορεί να διαθέτει βάθος και όταν λέμε βάθος, προφανώς δεν εννοούμε τα επιδερμικά ψυχολογικά προβλήματα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε άλλους σούπερ ήρωες. Η ταινία καταρχάς έχει σεναριακό βάθος, κλείνει πονηρά το μάτι στη σύγκρουση δυτικού και ανατολικού πολιτισμού και παίζει (ολίγον αλλά απαραιτήτως απλουστευτικά) με την έννοια του χωροχρόνου.

 

Από τα μεγάλα ατού της ταινία η παρουσίαση της σταδιακής εξέλιξης του Doctor Strange που δεν είναι παρατραβηγμένη ούτε βιαστική, και το ότι η ταινία δεν βιάζεται να “τρέξει” στη δράση θυσιάζοντας την εξέλιξη της πλοκής. Στα συν οι πολύ ενδιαφέρουσες ιατρικές αναφορές στην εξέλιξη της έρευνας για τη νευρολογική αναγέννηση, αλλά και το πως “δένει” η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία με τις θεωρίες για “αστρικά σώματα” και για διαστάσεις και κόσμους πέρα απ’ το δικό μας, δίνοντας έτσι μια εντελώς μοντερνοποιημένη εκδοχή του Dr. Strange, ενώ παρουσιάζει καταπληκτικά ειδικά εφέ (πολύ υψηλού επιπέδου) που τα συνδυάζει με χιούμορ, δράση και συνεχή ένταση και δεν σε κάνει ποτέ να βαριέσαι. Η τελική σκηνή ίσως ήταν λίγο βεβιασμένη αλλά παρ’ όλα αυτά…

Σίγουρα όμως όλα τα παραπάνω δέν θα ήταν επιτυχημένα χωρίς τήν συνδρομή δύο πολύ σπουδαίων βρετανών ηθοποιών, του Benedict Cumberbatch ( Sherlock, The Immitation Game) καί τής Tilda Swinton (Only Lovers left Alive) στόν ρόλο του Ancient One. Εδώ να σημειώσουμε οτί στα comics, ο χαρακτήρας τού Ancient One είναι άντρας και γέρος. Η αλλαγή ήταν ιδέα του σκηνοθέτη, διότι θεώρησε ότι θα ταίριαζε περισσότερο στην ταινία. Οι δυο τους μεταφέρουν εύστοχα τη θεατρική τους παιδεία και το βρετανικό φλέγμα σε μια μεγάλη χολυγουντιανή παραγωγή.

Ο Mads Mikkelsen (Hannibal) είναι απλά…ο κακός τής υπόθεσης, ο Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) στον ρόλο του Mordo, συνεργάτη του Strange, χωρίς πολλές αξιώσεις υποστηρίζει το cast, ενώ τήν Rachel McAdams θα τήν θυμόμαστε πάντα γιά τόν ρόλο της…στό The Notebook. Σίγουρα όμως αυτός που θα σού μείνει είναι ο Benedict Wong (The Martian) στο ρόλο του ξεκαρδιστικού…Wong!

Συνοψίζοντας, ο Doctor Strange είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ευχάριστη και διασκεδαστική ταινία, από τίς πιό ώριμες ταινίες τής Marvel, με εκπληκτική εικόνα καί ήχο (αν τήν διαλέξετε σε Bluray) καί σίγουρα ένα εγγυημένα απολαυστικό 2ωρο.

Υ.Γ. Στό τέλος τής ταινίας ακολουθούν 2 κρυμμένες σκηνές.

Η ταινία κυκλοφορεί σε Bluray, Bluray 3D & Dvd, από τήν Feelgood.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss