Κυκλοφορία σε Dvd: The Light Between Oceans (Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς )

Στον φάρο ενός μικροσκοπικού νησιού μισή μέρα με καράβι από τις ακτές της δυτικής Αυστραλίας, εργάζεται ο Τομ Σέρμπουρν, που έχει επιζήσει από τη φρίκη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Στο πλευρό του έχει τη νεαρή γυναίκα του, την Ίζι, με την οποία ζει την απόλυτη ευτυχία του έρωτα, που μόνο ένα πράγμα φαίνεται να σκιάζει, η συνειδητοποίηση ότι δε θα μπορέσουν να κάνουν τελικά παιδιά…

Μια μέρα όμως συμβαίνει το θαύμα. Μέσα σε μια βάρκα που έχει παρασύρει το κύμα στην ακτή, πλάι στο άψυχο σώμα ενός άντρα, η Ίζαμπελ βρίσκει ένα μωρό. Παρόλο που οι φαροφύλακες είναι υποχρεωμένοι  να τηρούν αναλυτικό ημερολόγιο για οτιδήποτε σημαντικό ή ασήμαντο συμβαίνει μέσα στην ημέρα, το ζευγάρι αποφασίζει, μετά από πολλά ερωτηματικά, αντιρρήσεις, δισταγμούς και διαφωνίες να μην αναφέρει το συμβάν. Σε κανέναν. Η Ίζι πιστεύει πως δεν υπάρχει τίποτε κακό στο να σώσει τη ζωή ενός βρέφους.  Ο Τομ διατηρεί τις αμφιβολίες του, αλλά τελικά βλέποντας το χαμόγελο και το γεμάτο αγάπη βλέμμα της Ίζ προς το μωρό, υποχωρεί. Δυο άνθρωποι με αγνή καρδιά και με καλές προθέσεις παίρνουν μια τραγική απόφαση που θα έχει συνέπειες για όλους.

Ο Derek Cianfrance που εντυπωσίασε με τα Blue Valentine καί The Place Beyond the Pines, γράφει καί σκηνοθετεί ένα ρομαντικό δράμα, μια ιστορία για την ουσία της μητρότητας, στην κινηματογραφική μεταφορά του συγκλονιστικού ομώνυμου best seller του M. L. Stedman. Όπως καί στίς δύο προηγούμενες ταινίες του, έτσι καί εδώ, επιστρέφει με ακόμη μία ανθρώπινη τραγωδία που σκοπό έχει να συγκινήσει, αλλά και να προβληματίσει γύρω απ’ τις ανθρώπινες επιλογές, τα κίνητρα και τις συνέπειές τους. Με τήν κάμερα σχεδόν συνέχεια στά πρόσωπα τών ηρώων, ο Cianfrance, επικεντρώνεται στίς εκφράσεις πού λειτουργούν ως καθρέφτης τών συναισθημάτων καί μαζί στίς ερμηνείες του πρωταγωνιστικού του τριδύμου, που είναι αναμφισβήτητα καί το δυνατό του χαρτί.

Ο Michael Fassbender και η Alicia Vikander έχουν απίστευτη χημεία ως Tom και Isabel, αποδίδοντας εξαιρετικά το συναισθηματικό κόσμο των δύο ηρώων. Η Alicia Vikander συνεχίζει με αυτήν την αρκετά αξιόλογη ερμηνεία του πιο απαιτητικού ρόλου της μέχρι τώρα καριέρας της την απρόσκοπτα ανοδική επαγγελματική πορεία της, ενώ ο Michael Fassbender μας χαρίζει άλλον έναν από τους καλοδομημένους, μεστούς κινηματογραφικούς του χαρακτήρες. Πολύ καλή είναι και η ερμηνεία της Rachel Weisz, που υποδύεται την Hannah.

Τέλος, να αναφέρουμε καί την υπέροχη μουσική της ταινίας πού υπογράφει ο Alexandre Desplat. Όπως πάντα, καταφέρνει να συνοδεύσει τέλεια τόσο τη φωτογραφία, τήν άγρια ομορφιά του τοπίου της Νέας Ζηλανδίας, όσο και τις ερμηνείες.

Το Light Between the Ocean είναι από τις ομορφότερες μεταφορές βιβλίου στην μεγάλη οθόνη, η οποία καταφέρνει να αναδείξει τα ηθικά διλήμματα των πρωταγωνιστών, αλλά κυρίως την λύτρωση της αγάπης και της συγχώρεσης.

Η ταινία κυκλοφορεί σε Dvd από τήν Odeon.

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss