Κυκλοφορία σε Dvd/Blu-ray: Ο Λογιστής (The Accountant).

 

Ο Κρίστιαν Γουλφ (Ben Affleck), είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (J.K. Simmons), αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια λογιστική υπάλληλος (Anna Kendrick) ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.

Η παρουσίαση του χαρακτήρα γίνεται βλέποντας τον σε μικρή ηλικία, να παλεύει με την δύσκολη καθημερινότητα του, πάσχοντας από μία μορφή αυτισμού, η οποία επικεντρώνεται στήν τελειομανία καί τήν άριστη κατανόηση των αριθμών, απομακρυσμένος από κάθε είδους ανθρώπινη επαφή.

Ένας άνδρας – πλέον – όλο μυστήριο, ένας άνδρας με δύο προσωπικότητες, ο ήσυχος “Λογιστής” δεν αναλαμβάνει μόνο τα βιβλία των τοπικών μικροεπιχειρήσεων, αλλά και των πιο επικίνδυνων ανθρώπων στον κόσμο. Κυκλοφορεί με ψευδώνυμα, και βρίσκεται στο νούμερο ένα στη λίστα των καταζητούμενων ανθρώπων στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος.

Η ταινία απρόβλεπτη καί με ρυθμό, “παίζει” με τον θεατή, με ποικίλα συναισθήματα, είτε με χιούμορ καί άλλοτε με δράση μέσα στήν εξέλιξη τής υπόθεσης. Ωστόσο, υπαρχούν καί κάποια σημεία πού ενώ η ταινία πραγματικά απογειώνεται, κάτι φαίνεται να τήν…..προσγειώνει ανώμαλα.

Ο Ben Affleck, ένας άριστος επαγγελματίας πού παρ’όλο τις μεγάλες του δυνατότητες, τόσο στην πένα όσο και πίσω από τις κάμερες, όταν εμφανίζεται μπροστά στόν φακό έχει πάντα αμφίρροπες κριτικές , αλλά – στίς πιο πολλές φορές – το τελικό αποτέλεσμα να τόν δικαιώνει, πείθει εδώ ώς “αυτιστικός/δολοφόνος” παρουσιάζοντας έναν χαρακτήρα πολυδιάστατο, καταφέρνοντας να απεικονίσει την ασθένεια του αυτισμού με μεγάλη ακρίβεια, ενώ από τη δράση, σε δευτερόλεπτα σε κάνει να γελάς, δινοντάς μας να καταλαβούμε πως στην πραγματικότητα είναι ένα παιδί, στο σώμα ενός εκπαιδευμένου άνδρα.

Ο J.K. Simmons (Whiplash), για μία ακόμη φορά δεν χρειάζεται ούτε συστάσεις ούτε πολλές σκηνές μέσα στην ταινία για να αποδείξει ποιος είναι.Η δε σκηνοθεσία τού Gavin O’Connor, τού εκπληκτικού Warrior, σε βάζει στο κλίμα από το πρώτο λεπτό καί μας παρουσιάζει την κατάσταση μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή.

Η ταινία, πού μπορεί κατά τήν διαρκειά της να πέφτει στήν παγίδα τού popcorn entertainment, αντί να γίνει ένα ψυχολογικό δράμα με προβληματισμούς, προλαβαίνει να θίξει την υψηλή σημασία των δεσμών αίματος στη ζωή μας και το δίλημμα του τρόπου χειρισμού του αυτισμού σε άτομά με ξεχωριστή νοημοσύνη με το κατά τ’ άλλα χιλιοειπωμένο αλλά άρτια δοσμένο, μήνυμα της διαφορετικότητας των παιδιών με νευρολογικές και ψυχικές διαταραχές.

Ευχάριστο, γρήγορο, με πλοκή καί ανατροπές, ο Λογιστής αποτελεί εγγύηση γιά ένα χορταστικό κινηματογραφικό δίωρο.

Η ταινία κυκλοφορεί σε Dvd & Blu-ray από τήν Tanweer.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss