Με λογική και ψυχή πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στη Γιουβέντους

Τακτική προσήλωση, παίχτες με ψυχή, και μια “κουμπωμένη” Γιουβέντους μέχρι το 69′, έδειξε ότι ο Ολυμπιακός του Λεμονή μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι σε ποιοτικές και μεγάλες ομάδες.
Πριν την αρχή του αγώνα όλοι περίμεναν πως ο Ολυμπιακός θα διασυρθεί από τη Γιουβέντους και πως θα ζήσει έναν πραγματικό εφιάλτη στο Τορίνο και αυτή η σκέψη βασιζόταν στην άσχημη εικόνα των Πειραιωτών στα τελευταία παιχνίδια, στην άσχημη ψυχολογία των παικτών μετά την ήττα με την ΑΕΚ, και από την άλλη πλευρά στην εκπληκτική κατάσταση της Γιουβέντους. ΑΛΛΑ δεν είχαν υπολογίσει στον Τάκη Λεμονή, όποιος σαν πιστός στρατιώτης ήρθε να βοηθήσει όσο μπορεί τον Ολυμπιακό σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο μέσα στη σεζόν. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ανακοινώθηκε η πολύ διαφορετική ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια επί Χάσι. Είχε μια πολύ σημαντική διαφορά σε σχέση με την ενδεκάδα του Χάσι. Ήταν ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ.

Ο κάθε παίχτης στη θέση του-ανεξαρτήτως  ηλικίας και εμπειρίας – και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο Νικολάου και ο Κούτρης ήταν βασικοί στην ενδεκάδα. Ρομαό στη φυσική του θέση μαζί με τον Ζντιέλαρ, ο Οτζίτζα επιτελικός μέσος, Πάρντο και Σεμπά στα άκρα και φόρ ο Εμενίκε. Απλά και σωστά πράγματα. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο, είχε ευκαιρίες να σκοράρει με σημαντικότερη αυτή του Σεμπά στην αρχή του αγώνα και με πολλές καίριες επεμβάσεις του Προτό,  ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στο ημίχρονο. Η Γιουβέντους έμοιαζε “κλειδωμένη” απέναντι στον Ολυμπιακό και φάνηκε να αγχώνεται που δεν μπορούσε να σκοράρει σε σημείο που να κάνει συνεχώς γεμίσματα και σέντρες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν εξίσου σοβαρός με το πρώτο, και ήταν τακτικά άψογος. Με τον Οφόε να μαρκάρει παντού και να δημιουργεί αντεπιθέσεις, ο Ολυμπιακός ήταν απειλητικός μέχρι το 65′. Σε εκείνο το σημείο ο Αλέγκρι όντας ανήσυχος για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος, “επιστράτευσε” τον Γκονζάλο Ιγκουαίν- και τον δικαίωσε- καθώς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τη Γιουβέντους. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Γιουβέντους ηρέμησε και μετά από δέκα λεπτά, ο Μάτζουκιτς σφράγισε το τελικό 2-0. Ο Τάκης Λεμονής έκανε κάποιες αλλαγές για να γίνει πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός – το κατάφερε εν μέρει- αλλά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, έδειξε παλμό, είχε πλάνο, είχε τακτική και για 69′ λεπτά ήταν εξαιρετικός. Μια τέτοια εμφάνιση μπορεί να αποτελέσει “οδηγό” και για τα ματς με την Μπαρτσελόνα και τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Έχει δρόμο η σεζόν αλλά αυτή η ομάδα του “Sir” Τάκη Λεμονή έχει προδιαγραφές για να δούμε μεγάλα πράγματα.

 

HIGHLIGHTS

Πηγές εικόνων και βίντεο: mikeloupnikis, ΕΡΤ, ΘΕΜΑ, COSMOTESPORT, gazzetta.gr, FC OLYMPIACOS, YouTube

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss