Λουκέτο σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ;

«Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο» γράφει στο πρωτοσέλιδό του «Το ΒΗΜΑ», προαναγγέλοντας την αναστολή λειτουργίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Το άρθρο υπογράφεται από «ΤΟ ΒΗΜΑ», όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει συνταχθεί από τον εκδότη, Σταύρο Ψυχάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκαθάρισή του όχι εν λειτουργία, αλλά με το κλείσιμο του οργανισμού, που εκδίδει τις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», παρά τις πρόσφατες επαφές τους με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Το γεγονός σημαίνει ότι δεν βρέθηκε λύση ούτε με ενδιάμεση χρηματοδότηση για τους περίπου 500 εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο.

«Οι τράπεζες αδιαφόρησαν για την τύχη των 500 και πλέον εργαζοµένων, οι οποίοι απλήρωτοι επί µήνες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειµένου να διασώσουν τις εκδόσεις και τα άλλα Μέσα του Οργανισµού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, όπου εξηγείται πως «Το Βήµα και Τα Νέα αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ηµερών την έκδοσή τους για οικονοµικούς λόγους», γιατί «οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσµεύσουν – και δέσµευσαν – προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισµού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφηµερίδων είτε από την καταχώριση εµπορικών διαφηµίσεων».

Για να καταλάβουμε, για να μην στραγγαλιστεί ο Τύπος κάποιοι ήθελαν να τους χαριστούν τα δάνεια; Ειλικρινά, τι ακριβώς ζητά ο Σταύρος Ψυχάρης; Να πληρώσει ο ελληνικός λαός τις δικές του «εκδοτικές» περιπέτειες;

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss