Lynyrd Skynyrd. 40 χρόνια για μια από τις πιο τραγικές ιστορίες της Ροκ

Ακριβώς πριν από 40 χρόνια, στις 20 Οκτωβρίου 1977, ένα Convair CV-240 ναυλωμένο από το ροκ συγκρότημα Lynyrd Skynyrd έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη στο Gillsburg του Μισισιπί, κοντά στο τέλος της πτήσης του από το Greenville της Νότιας Καρολίνας στο Baton Rouge της Λουιζιάνα.

Το συγκρότημα βρισκόταν στο ιδιωτικό του αεροσκάφος μεταβαίνοντας από το Greenville της Νότιας Καρολίνας στο Baton Rouge της Λουιζιάνα, όταν τελείωσαν τα καύσιμα του αεροπλάνου και συνετρίβησαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο Ρόνι Βαν Ζαντ, ο Στιβ Γκέινς, η Κέισι Γκέινς μέλος των Honkettes, ο βοηθός του μάνατζερ τους Ντιν Κιλπάτρικ, ο πιλότος Γουόλτερ ΜακΚρίρι και ο δεύτερος πιλότος Ουίλιαμ Γκρέι. Τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.

 

Μετά το δυστύχημα, οι πωλήσεις του “Street Survivors“, το οποίο είχε κυκλοφορήσει 3 ημέρες νωρίτερα, ανέβηκαν κατακόρυφα με αποτέλεσμα να βραβευθεί ως πλατινένιο, ενώ το σινγκλ “What’s Your Name” έφθασε στο # 13 του Billboard. Τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος αποφάσισαν να μην συνεχίσουν το όνομα των Lynyrd Skynyrd με τους επιζήσαντες να σχηματίζουν διάφορα άλλα συγκροτήματα, μεταξύ αυτών τους Rossington-Collins Band οι οποίοι κυκλοφόρησαν δύο δίσκους στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss