Μαχητικά έκαναν πτήσεις πάνω από την Αθήνα

Τα αεροσκάφη ήταν ένα ελληνικό F-16 Block 50, ένα F-16 Block 30 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ιταλικό βομβαρδιστικό τύπου AMX κι ακόμη ένα ελληνικό αεροσκάφος F-4E της ΠΑ, τα οποία εκτέλεσαν δύο διελεύσεις πάνω από το μνημείο της Ακρόπολης, ενώ ακόμη ένα ελληνικό F-16 φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε τις πτήσεις αυτές.

Με την πτήση αυτή, που όπως είχε ανακοινωθεί έγινε μεταξύ 12:30 και 12:40, ολοκληρώνεται η πολυεθνική άσκηση της πολεμικής αεροπορίας με την κωδική ονομασία «Ηνίοχος». Μετά το τέλος των γυμνασίων, κάποια από τα ξένα πληρώματα που συμμετείχαν στην αεροπορική άσκηση πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη.

Μετά την διπλή πτήση πάνω από τον ιερό βράχο, τα πέντε μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν πάνω από τον πορθμό του Ευρίπου και ολοκλήρωσαν την «τουριστική» αποστολή τους με χαμηλή πτήση πάνω από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου.

Πέρυσι, μετά το τέλος και πάλι της άσκησης «Ηνίοχος», είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη πτήση αμερικανικών F-15 και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πιλότων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν φέτος στον «Ηνίοχο», δεν πήραν μέρος στην «τουριστική» πτήση, προφανώς για να μην φωτογραφηθούν δίπλα στο F-16 από το Ισραήλ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss