Μεγάλες καταστροφές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ στη Βρίσα της Λέσβου

Ο καταστροφικός σεισμός της 12ης Ιουνίου δεν άφησε αλώβητο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, που έχει έδρα το κέντρο των καταστροφών, το χωριό Βρίσα της Λέσβου.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, καθηγητής κ. Ν. Βούλγαρης,  και ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Ε. Λέκκας, έκαναν αυτοψία στο κτήριο του Μουσείου και διαπίστωσαν δομητικές βλάβες στο κτήριο και τις εγκαταστάσεις, με αποκολλήσεις εξωτερικής τοιχοποιίας, πτώσεις στοιχείων και μετατόπιση οροφής, ενώ οι προθήκες και ορισμένα από τα σπάνια εκθέματα του Μουσείου έχουν καταστραφεί.

Δυστυχώς το Μουσείο που σηματοδοτούσε μια ολόκληρη γεωλογική εποχή δεν υπάρχει πια, ενώ έχει διασωθεί, ευτυχώς, το ομοίωμα της μεγαλύτερης χελώνας (μεγέθους ενός αυτοκινήτου) που είναι και μοναδικό στον κόσμο.

Οι δύο καθηγητές του ΕΚΠΑ συνεχίζουν τις έρευνες στην πληγείσα περιοχή με τα πιο σύγχρονα και προηγμένα μέσα στον τομέα του αντισεισμικού σχεδιασμού και της θωράκισης, ενώ συμβάλλουν αποφασιστικά στη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss