Μήπως πάσχετε από το στρες του Instagram

Έχετε νιώσει ποτέ ένα ξαφνικό κύμα άγχους να σας κατακλύζει κάθε φορά που σκρολάρετε στο Instagram; Δεν είστε οι μόνοι. Το στρες που προκαλεί το Instagram (Instagramxiety το αναφέρει η Telegraph) είναι μια πραγματικότητα καθώς προκαλεί στους ανθρώπους τα δυσάρεστα συναισθήματα της κατάθλιψης, της ανικανοποίησης, του φθόνου, του άγχους…
Οι λαμπερές φωτογραφίες που ποστάρουν σωρηδόν σελέμπριτι, καλλίπυγοι γυμναστές και σέξι γυμνάστριες, ταξιδιωτικοί μπλόγκερ ακόμα και συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι πιθανόν να προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στην αυτοεκτίμηση.

Οι ειδικοί για την ψυχική υγεία εστιάζουν στο άγχος – ένας βασικός παράγοντας σε πολλά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το στρες που εύκολα επιδεινώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι δύσκολο να μην αισθάνεστε όλα τα παραπάνω όταν μπαίνετε στο Instagram από τον καναπέ του σπιτιού σας συγκρίνοντας τον εαυτό σας με ανθρώπους που φαίνεται να ζουν καλύτερες ζωές και  μετράτε τις ατέλειές σας φορώντας τις πιτζάμες σας.

Η πιο επιβλαβής εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Το Instagram, σύμφωνα με μελέτη του 2017, είναι η πιο επιβλαβής εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την ψυχική υγεία κάτι που δε περνά απαρατήρητο και από τον δημοφιλή ιστότοπο μιας και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι συνέστησε ομάδα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων.

«Κάνοντας την κοινότητα ασφαλέστερη, όπου οι άνθρωποι αισθάνονται καλά, αποτελεί τεράστια προτεραιότητα για το Instagram», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος, Eva Chen.

«Αρκούσε μια φωτογραφία για να μετατρέψει το χαμόγελό μου σε κατσούφιασμα», γράφει η βρετανίδα δημοσιογράφος. Το Instagram επηρέαζε την διάθεσή μου σε καθημερινή βάση», συμπληρώνει.

Το τρικ για να επιβιώσετε από έναν τέτοιο σκληρό κόσμο των μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι να ακολουθήσετε κάποιους μηχανισμούς αντιμετώπισης. Προσπαθήστε να κάνετε unfollow ανθρώπους που σας προκαλούν έντονο στρες ή ακολουθήστε λογαριασμούς που σας κάνουν να χαμογελάτε ή μείνετε μακριά από τα social media αν έχετε μια κακή ημέρα.

«Δεν είναι ότι θα πρέπει να σταματήσετε να έχετε λογαριασμό, αλλά να είστε πιο επιλεκτικοί με όσους ακολουθείτε. Αν το αποφασίσετε, τότε μπορείτε να τους ακολουθήσετε ξανά στο μέλλον, αλλά η ζωή είναι πιο απλή χωρίς να χρειάζεται να συγκρίνεται διαρκώς τον εαυτό σας», αναφέρει το κείμενο.

Ο Cal Strode, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ψυχικής Υγείας, δήλωσε σχετικά: «Η υπερβολική σύγκριση με άλλους μπορεί να προκαλέσει άγχος και δεν είναι κάτι καινούργιο. Σήμερα, ο μέσος χρήστης Instagram μπορεί να δει τη ζωή εκατοντάδων άλλων. Είναι σωστό ότι αρχίζουμε και αναρωτιόμαστε αν αυτή η εκτεταμένη χρήση μπορεί να υπονομεύσει την ψυχική μας υγεία. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η αυτο-αποδοχή και η αυτοεκτίμηση είναι ζωτικής σημασίας για την καλή ψυχική υγεία».

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss