Μύκονος: Λιώνουν στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και μετά κάνουν ανάνηψη με ορούς

Η οροθεραπεία είναι το νέο trend στη Μύκονο που γεμίζει τις τσέπες των επιτήδειων με μαύρα χιλιάρικα, καθώς δεν υπάρχει ίχνος αστυνόμευσης – Τη χρυσή μπίζνα προμοτάρουν οι περίφημοι concierge που αλωνίζουν στο νησί και διοργανώνουν τα πριβέ πάρτυ με τον κωδικό «sex, drugs & rock ’n’ roll»

Νέα μόδα στο νησί τα περιβόητα sex, drugs & rock ’n’ roll parties, όπου σχεδόν κάθε βράδυ οι τουρίστες «λιώνουν» στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ και την επομένη επανακάμπτουν χάρη σε ειδικές οροθεραπείες!

alkool_oroi_mykonos_mesa
Επικοινωνήσαμε ηλεκτρονικά με την εταιρεία που διαφημίζει την οροθεραπεία στο Instagram, με την αιτιολογία ότι θα χρειαζόμασταν τις υπηρεσίες της έπειτα από ένα ξέφρενο bachelor party. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι κάθε θεραπεία κοστίζει 250 ευρώ και ότι η πληρωμή θα έπρεπε να γίνει μόνο με μετρητά. Αλλωστε στη Μύκονο βρισκόμαστε…

Ενα ζεστό απόγευμα, ανάμεσα στα τέλη Ιουλίου και τις αρχές Αυγούστου, πάνω από την παραλία της Φτελιάς. Mια πολυτελέστατη και προσφάτως ανακαινισμένη βίλα που ανοίγει τις πόρτες της για να μπουκάρουν ένα μάτσο αφιονισμένα πιτσιρίκια. Σε κάποιο σημείο της παρατηρούμε το βάθρο του dj, πάνω στο οποίο βρίσκεται μια εκρηκτική ξανθιά παρουσία που μόλις έχει έρθει από την Ιμπιζα ειδικά για την περίσταση. Για να παίξει μουσική σε ένα ακόμη ξέφρενο πάρτυ από τα δεκάδες που διοργανώνονται σε εβδομαδιαία βάση σε βίλες του νησιού, οι οποίες και παραχωρούνται από τους οικοδεσπότες τους αντί 3.500-5.000 ευρώ ή κι ακόμη παραπάνω, ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση του ακινήτου που προσφέρεται για μερικές ώρες ξεφαντώματος χωρίς περιορισμούς.

alkool_oroi_mykonos_mesa2
Με την ενδοφλέβια θεραπεία που προωθούν οι concierges, ο εξουθενωμένος από την κοκαΐνη και το MDMA τουρίστας λαμβάνει ισχυρά κοκτέιλ που περιέχουν μαγνήσιο, βιταμίνη C και Β και ασβέστιο προκειμένου να συνέλθει από το ξέφρενο γλέντι της περασμένης νύχτας. Οι φωτογραφίες είναι της εταιρείας που προωθεί τις οροθεραπείες στη Μύκονο από το Instagram

Σε κάποια δε απ’ αυτά τα πάρτυ οι προσκεκλημένοι πληρώνουν είσοδο 500 ευρώ έχοντας τη δυνατότητα να πιουν και να σνιφάρουν ελεύθερα. Μάλιστα στις μεγάλες βίλες, όπου κατά τη διάρκεια του πάρτυ μπαινοβγαίνουν πάνω από 600 άτομα, οι διοργανωτές τσεπώνουν ξεκούραστα πάνω από 300.000 ευρώ -όλα μαύρα φυσικά-, πληροφορία που έχει υποπέσει στην αντίληψη τόσο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όσο και των τοπικών αστυνομικών αρχών, οι οποίες όμως αδυνατούν να επέμβουν εξαιτίας της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου.

Eνημέρωση last minute μέσω app

Οπως και να ’χει, πάντως, οι επιτήδειοι είναι δύσκολο να πιαστούν. Κι αυτό γιατί οι ημερομηνίες των πάρτυ ανακοινώνονται σχεδόν την τελευταία στιγμή, δηλαδή το πολύ μία μέρα πριν από το event και οι ακριβείς διευθύνσεις στέλνονται στους τουρίστες μέσω WhatsApp, Viber ή Messenger σε γκρουπ που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό.

alkool_oroi_mykonos_mesa3

Concierge, αυτή η μάστιγα…

Οι διοργανωτές είναι συνήθως concierges, δηλαδή αυτοί που αναλαμβάνουν να κάνουν πιο εύκολη τη διαμονή των VIP τουριστών στο νησί, όντας διατεθειμένοι να τους παράσχουν ό,τι ζητήσουν, ακόμη και το πιο εξεζητημένο, φυσικά αντί αδρής αμοιβής.  Οι concierges, σύμφωνα με τον Μυκονιάτη μεσίτη Φλώριο Ασημομύτη, έχουν τη δυνατότητα και τις άκρες να προμηθεύσουν τον πελάτη με συνοδούς πολυτελείας και ναρκωτικά, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της φιλοξενίας στο νησί. Είναι αυτοί που θα πείσουν τον πελάτη ότι χρειάζεται προστασία -είτε προσωπική είτε της βίλας όπου διαμένει-, έτσι ώστε να πουλήσουν ακόμη μία υπηρεσία και να πάρουν την ανάλογη προμήθεια. Δυστυχώς είναι αυτοί που θα οργανώσουν ληστείες και δεν θα διστάσουν ακόμα και να βάλουν σε κίνδυνο ζωές μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν την ανάγκη της υπηρεσίας security. «Είναι αυτοί που έρχονται τελευταίοι και θα φύγουν πρώτοι χωρίς να ενδιαφέρονται για την καταστροφή που προκαλούν με την κλεψιά και την ασυδοσία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

alkool_oroi_mykonos_mesa4_mesitis
Ο μεσίτης Φλώριος Ασημομύτης περιγράφει στο «ΘΕΜΑ» τον σκοτεινό ρόλο των concierge που αλωνίζουν στη Μύκονο υποβαθμίζοντας την ποιότητα φιλοξενίας στο νησί

Ο ρόλος των «λαγών»

Οι ομάδες των concierges που ασχολούνται με τη διοργάνωση των πριβέ πάρτυ-μεταξύ των οποίων κι ένας Λιβανέζος-, τα οποία φέρουν την κωδική ονομασία «sex, drugs & rock’ n’ roll», στέλνουν τους «λαγούς» προκειμένου να μαζέψουν την καλή πελατεία που κυκλοφορεί στο νησί.
Πρόκειται για πανέμορφες γυναίκες που είτε εργάζονται στη Μύκονο, είτε απλώς φιλοξενούνται σε βίλες, αλλά και εμφανίσιμους άντρες που δουλεύουν σε ξενοδοχεία και σε γνωστά beach bars.

Ο ρόλος τους είναι να προσελκύουν πελάτες από τα καλά μαγαζιά του νησιού, όπως το «Scorpios» και το «Alemagou», ή από τα καλά μπαρ στη Χώρα, όπως το «Astra», το «Bombonniere» και το «Voice», και να τους φέρνουν στις βίλες για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς να ανησυχούν ούτε για το ωράριο, ούτε για πιθανό έλεγχο των Αρχών.

alkool_oroi_mykonos_mesa5
Ξεσάλωμα με το βλέμμα στο κινητό: ο χρόνος και η βίλα του sex, drugs & rock ’n’ roll party ανακοινώνεται την τελευταία στιγμή μέσω WhatsApp, Viber ή Messenger σε κλειστά γκρουπ με αυστηρή λίστα συμμετοχής
alkool_oroi_mykonos_mesa6

Στις βίλες, παρότι για λόγους ασφάλειας κλειδώνονται τα περισσότερα δωμάτια πριν καν ξεκινήσει το πάρτυ, υπάρχει συμφωνία μεταξύ των διοργανωτών και του ιδιοκτήτη να αφήνονται ανοιχτές τουλάχιστον δύο κρεβατοκάμαρες. Στη μια γίνεται το dealing με τα ναρκωτικά, όπου οι πελάτες αγοράζουν είτε κοκαΐνη είτε το «ναρκωτικό των πάρτυ», το γνωστό MDMA που κάνει θραύση στο νησί, ενώ η δεύτερη χρησιμοποιείται για τις ερωτικές συνευρέσεις των καλεσμένων.  Συνήθως τα sex, drugs & rock’ n’ roll parties πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα σπίτια που προσφέρονται για τον εν λόγω σκοπό σε περιοχές όπως το Κάστρο, η Αγία Σοφία στον δρόμο προς το Φανάρι, η Ελιά, η Φτελιά και τα Χουλάκια. «Οι γείτονες μπορεί να κάνουν φρικτά παράπονα για τον θόρυβο από τα ντεσιμπέλ και την οχλαγωγία, ωστόσο η Αστυνομία σπάνια εμφανίζεται», λέει στο «ΘΕΜΑ» ιδιοκτήτης γραφείου ενοικίασης Ι.Χ., οι υπάλληλοι του οποίου έχουν εξυπηρετήσει κατά καιρούς τουρίστες που έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος σε τέτοια πάρτυ. «Δεν είναι δύσκολος μόνο ο εντοπισμός του σπιτιού, αλλά και η πρόσβαση σε αυτό, δεδομένου ότι οι διοργανωτές κρατούν λίστα με τα ονόματα των προσκεκλημένων και αν το όνομά σου δεν είναι μέσα σε αυτή, πολύ δύσκολα θα μπεις μέσα. Το κάνουν για να διαφυλάξουν το “περιεχόμενο” του πάρτυ από τα αδιάκριτα βλέμματα – με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία που χρησιμοποιούν για να πείσουν τους ιδιοκτήτες να δώσουν τα σπίτια τους είναι ότι τάχα γιορτάζουν τα γενέθλια κάποιου γνωστού dj», προσθέτει.

Τους βάζουν ορό για να συνέλθουν

Τι γίνεται όμως την επόμενη μέρα, όταν  το προηγούμενο βράδυ ο τουρίστας έχει «κάψει» τον εγκέφαλό του από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ;

Υπάρχει λύση, απαντούν οι υπεύθυνοι ελληνικής εταιρείας που διαφημίζει στο Instagram πρωτοποριακή μέθοδο που «σκοτώνει» το hangover, φέρει την ονομασία «IV Therapy» και στη Μύκονο θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής.  Ουσιαστικά πρόκειται για ενδοφλέβια θεραπεία κατά τη διάρκεια της οποίας ο ασθενής λαμβάνει ισχυρά βιταμινούχα κοκτέιλ που περιέχουν μαγνήσιο, βιταμίνη C, ασβέστιο και μερικές βιταμίνες B.  Οι δημιουργοί αυτής της θεραπείας ισχυρίζονται ότι παρέχοντας μεγάλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος ο οργανισμός μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη τους αποτελεσματικότερα από τα χάπια που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό, τα οποία ωστόσο δεν απορροφώνται πλήρως μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα.

alkool_oroi_mykonos_mesa7
Κράχτης και ο γνωστός dj Ντέιβιντ Μοράλες, που ποστάρει στο Instagram φωτογραφία με τον ορό

«Αυτό που βάζετε στο σώμα σας ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας των κυττάρων σας και όταν αυτά λειτουργούν σωστά, το ίδιο κάνουν και τα όργανά σας και όταν τα όργανα σας λειτουργούν σωστά και βέλτιστα, βελτιώνεται η γενική σας υγεία», εξηγεί στη «U.S. News» ο δρ Μόρις Μπιρ, ο οποίος διευθύνει τα Hangover Club και NutriDrip, δύο παρόμοιες υπηρεσίες στη Νέα Υόρκη που υπόσχονται άμεση θεραπεία από το hangover.  «Στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα. Η ενέργειά τους βελτιώνεται, κοιμούνται καλύτερα και αισθάνονται ελαφρύτεροι», προσθέτει. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η συγκεκριμένη θεραπεία. «Η θεραπεία IV δεν είναι ασφαλής για όλους.

Τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, για παράδειγμα, θα πρέπει να είναι προσεκτικά διότι το συμπλήρωμα έξτρα υγρών στη ροή του αίματος μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω το σώμα. Επίσης, να έχετε υπόψη σας ότι κάθε φορά που τρυπάτε το δέρμα σας -ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας τυποποιημένης αιμοληψίας- υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Υπάρχουν εκείνοι που ξέρουν πώς να κάνουν σωστά μια IV θεραπεία κι εκείνοι που δεν μπορούν και κατά συνέπεια υπάρχει κίνδυνος να βλάψουν μόνιμα τη φλέβα σας. Γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι ο κλινικός ιατρός που προθυμοποιείται να σας κάνει τη θεραπεία είναι όντως γιατρός ή νοσοκόμος αλλά και πιστοποιημένος για την παροχή της», προσθέτει ο δρ Μπιρ.

alkool_oroi_mykonos_mesa8
Η ελληνική εταιρεία που διαφημίζει στο Instagram την ενδοφλέβια μέθοδο που «σκοτώνει» το hangover κάνει χρυσές δουλειές στη Μύκονο

Σύμφωνα με την παθολόγο Νατάσα Παπαδαυίδ, η IV είναι μια πρακτική που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται συχνά σε όλα τα εξωτερικά ιατρεία.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ενδοφλέβια θεραπεία, έναν απλό ορό με ζάχαρη και βιταμίνες για ενυδάτωση. Καλό είναι να γίνεται από γιατρούς, νοσηλευτές ή τουλάχιστον εκπαιδευμένους που γνωρίζουν να βάζουν ορό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο ασθενής πρέπει να υπογράφει ότι συναινεί. «Το θέμα είναι να γίνεται με μέτρο και σε κάποιον που πραγματικά το χρειάζεται», αναφέρει η δρ Παπαδαυίδ.

protothema

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss