Μήνυση $900 εκατ. στην Warner Bros. για την ταινία The Conjuring

Μπορεί η Warner Bros. να έβγαλε 900 εκατ. δολάρια από την τριλογία ταινιών Το Κάλεσμα, Το Κάλεσμα 2 και Άναμπελ αλλά τώρα μπορεί να κληθεί να τα δώσει ως αποζημίωση αν δεν μπορέσει να αποδείξει ότι τα φαντάσματα… υπάρχουν και μάλιστα “βασιλεύουν”.

Το Kάλεσμα είναι, σύμφωνα με την Warner Brothers Studios, βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Μια νέα μήνυση όμως εναντίον τους λέει, “Αποδείξτε το.” Ο συγγραφέας Gerald Brittle έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο The Demonologist το 1980, με βάση τα γεγονότα που περιγράφονται από τον Ed και Lorraine Warren, δύο διάσημους ερευνητές. Οι Warrens έκαναν μια αποκλειστική συμφωνία σχετικά με τις ιστορίες που χρησιμοποίησε στο βιβλίο του. Ο Brittle ο οποίος αγόρασε τα δικαιώματα για τις ιστορίες τους απο το 1978, θεωρεί οτι αποκλείεται η Lorraine Warren έιχε δώσει το οκ, για την παραχώρηση των ερευνών της, ώστε να γίνει κινηματογραφική ταινία.

Ο συγγραφέας δήλωσε επίσης (μέσω τις μηνυτήριας αναφοράς) ότι οι Warren του είχαν εκμυστηρευτεί πως έλεγαν ψέματα για τις περιπέτειες τους με τα υπερφυσικά στοιχεία, οπότε ο Brittle λέει ότι δεν μπορεί να βασίζονται σε αληθινά γεγονότα, αφού τα φαντάσματα δεν είναι αληθινά.

Η Warner Brothers Pictures, απο την μεριά της υποστηρίζει ότι έχει κάνει ξεχωριστή συμφωνία με τους Warren για την δημιουργία των ταινιών. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι το γεγονός ότι η Warner υποστηρίζει ότι οι ταινίες δεν βασίζονται στο βιβλίο του Brittle αλλά σε “ιστορικά γεγονότα” και πραγματικές υποθέσεις των ντετέκτιβ.

Η συνέχεια στα δικαστήρια…

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss