Να αποθαρρυνθούν οι πυρομανείς, κάλεσε ο Τσίπρας την Μέρκελ

Με σκληρή επίθεση κατά του ΔΝΤ και του γερμανού υπουργού Β. Σόιμπλε ξεκίνησε την ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας μάλιστα δημοσίως από την καγκελάριο να «μαζέψει» τον υπουργό της.  

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αξιολόγηση, «το ΔΝΤ δείχνει να μην έχει το θάρρος της γνώμης του. Ορισμένα στελέχη του παίζουν προσωπικά παιχνίδια. Το Ταμείο δειλιάζει να πει την αλήθεια. Παίζει διαρκές παιχνίδι πόκερ κωλυσιεργώντας, δηλαδή παίζει τον μουτζούρη. Επειδή δεν θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο στον κ. Σόιμπλε για το χρέος, εφεύρουν νέες παράλογες φανταστικές εξωπραγματικές απαιτήσεις. Αρκεί να χρεώνεται η Ελλάδα την κωλισιεργία».

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε μάλιστα ότι είναι «προδιαγεγραμμένη η απόφαση του Ταμείου να μην χρηματοδοτήσει το ελληνικό πρόγραμμα».

Με το βλέμμα στον Β. Σόιμπλε, σημείωσε ότι «δεν έιμαστε πρόθυμοι να παραδώσουμε το λαό σαν το σκυλί στο αμπέλι.  Δεν θα επιτρέψουμε άλλα παιχνίδια με τη φωτιά με τη συνοχή της Ευρώπης και ευρωζώνη δύο ταχυτήτων. Είμαι βέβαιος ότι η ίδια τους η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους πυρομανείς να παίζουν με τα σπίρτα στην αποθήκη με τα πυρομαχικά. Θα παρακαλέσω την καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό της για τις υποτιμητικές αναφορές του στην Ελλάδα και ότι οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Δεν μπορεί η προεκλογική περίοδος σε μία χώρα να επηρρεάζει τη ζωή σε μια άλλη».

Όπως είπε, «τηρούμε τα συμφωνθέντα, να το κάνουν και οι εταίροι μας. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οτιδήποτε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας και της λογικής. Τίποτα έξω από αυτά».

Ακολούθησε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δίνει «διαπιστευτήρια υποταγής» στους δανειστές και ότι «δεν αρκεί να γίνει αρεστός μόνο στον Σόιμπλε αλλά και στον λαό».

Επεσήμανε ακόμη ότι η συμφωνία με τους εταίρους θα κλείσει και θα κλείσει θετικά.

Με την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Τα θέματα του θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή είναι: οι Πολιτικές Εξελίξεις και ο Προγραμματισμός δράσης.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό, οι εργασίες της ΚΕ που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο, στην πλατεία Καραϊσκάκη, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 15:30.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες, τόνιζαν: «Στη σημερινή συνάντηση υπήρξε προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου ανάμεσα στους θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση. Έγινε πρόοδος ωστόσο παραμένουν παράλογες απαιτήσεις από την πλευρά του ΔΝΤ. Δυσκολεύουν οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο κλιμακίων».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss