NASA: Ο αστεροειδής RTFA θα χτυπήσει την Γη σε λιγότερο από μία βδομάδα

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα τεράστιο αστεροειδή που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη την επόμενη εβδομάδα, και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για να το αποτρέψουν. Ο αστεροειδής έχει ονομαστεί 2016-FI-RTFA και έχει περίπου ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Αν χτυπήσει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή θα μπορούσε να εξαφανίσει ολόκληρες πόλεις και ενδεχομένως να καταστρέψει και μια ολόκληρη ήπειρο ή … μήπως όχι. Φυσικά και όχι! Το χάψατε; Κανένας αστεροειδής δε θα χτυπήσει τη Γη στο άμεσο μέλλον. Αλλά υπάρχει μια νέα μελέτη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο που βρήκε πως το 59% των Links που γίνονται share στα Social Media δεν έχουν αναγνωστεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που μοιράζονται ειδήσεις στα social media δεν τα έχουν διαβάσει στην πραγματικότητα. Για τη μελέτη, ο Arnaud Legout και συν-συγγραφείς συνέλλεξαν δύο σύνολα δεδομένων:

Το πρώτο, σε όλα τα tweets που περιείχαν links Bit.ly σε πέντε μεγάλες πηγές ειδήσεων κατά τη διάρκεια ενός μήνα το περασμένο καλοκαίρι και το δεύτερο, για όλα τα κλικ που συνδέονται με αυτό το σύνολο των bitly links, όπως καταγράφηκαν από το Bit.ly, κατά την ίδια περίοδο. Μετά τον καθαρισμό και ταξινομώντας τα δεδομένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν οι ίδιοι ουσιαστικά το πώς είδηση γίνεται viral στο Twitter.

Ο χάρτης έδειξε πως μία “viral” είδηση είναι ευρέως κοινοποιημένη, αλλά δεν έχει διαβαστεί από όλους όσους την έκαναν share, υποχρεωτικά. Ο Arnaud Legout είπε σε μια δήλωση:

“Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να μοιραστούν ένα άρθρο από να το διαβάσουν. Αυτό είναι χαρακτηριστικό της σύγχρονης κατανάλωσης πληροφοριών. Οι άνθρωποι σχηματίζουν γνώμη βασισμένη σε μια περίληψη ή σύνοψη των περιλήψεων, χωρίς να κάνουν τον κόπο να πάνε βαθύτερα.”

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σοκάρει τους περισσότερους ανθρώπους. Το βλέπουμε όλη την ώρα σε σχόλια άρθρων- άνθρωποι που κάνουν δηλώσεις και αναλύσεις για άρθρα που σαφώς δεν έχουν διαβάσει.Ολόκληρες συζητήσεις γίνονται με πρωτεργάτες εκείνους που δεν … RTFA (Διαβάστε το γαμημένο το άρθρο). Τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό; RTFA, φυσικά, και μην κάνετε share πράγματα που δεν έχετε διαβάσει. Φτάσατε μέχρι αυτό το σημείο του άρθρου ή χτίζετε καταφύγιο στο υπόγειό σας;

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss