Ναζιστικό θέρετρο θα αναστηλωθεί για τουριστικούς σκοπούς

Το 1936 ο Αδόλφος Χίτλερ διατάζει την κατασκευή ενός μεγάλου τουριστικού θερέτρου. Αποκαλούνταν Prora. Σήμερα, ετοιμάζεται η αναστήλωσή του για πολύ πλούσιους. Η Prora θα προσέφερε στον κουρασμένο Γερμανό εργάτη την ξεκούραση από τις ώρες δουλειάς στα εργοστάσια.

Βέβαια, σύμφωνα με τον ιστορικό Roger Moorhouse, το θέρετρο ήταν απλώς το… καρότο για τη Γκεστάπο. Για να πάρει με το μέρος του Χίτλερ τον γερμανικό λαό.

Τα επόμενα τρία χρόνια, πάνω από 9.000 εργάτες άρχισαν να χτίζουν ένα κτίριο μήκους 3 χλμ από τούβλα και σκυρόδεμα.

Όπως αναφέρει στο Business Insider ο Moorhouse, οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποτυπώσουν το τρομακτικό μέγεθος της εγκατάστασης. Ήταν, σύμφωνα με τον ιστορικό, για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά κτίσματα στον κόσμο.

Το 1939 ο Χίτλερ εισβάλει στην Πολωνία. ξεκινά ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος και έτσι η Prora πέρασε στο περιθώριο.

Το 2013 η γερμανική εταιρεία ακινήτων Metropole Marketingαγόρασε τα δικαιώματα. Ο σκοπός της είναι να ξαναχτίσει το θέρετρο με τη μορφή πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών και εγκαταστάσεων σπα, αλλά και ενός πλήρως εξοπλισμένο συγκρότημα κατοικιών.

Η Metropole σχεδιάζει να τελειώσει την πλήρη αναστήλωση μέχρι το 2022, αν και τα διαμερίσματα αλλά και οι εξοχικές κατοικίες είναι ήδη έτοιμες προς πώληση.

Το κόστος τους κυμαίνεται από 400.000 έως και 725.000 δολάρια, υπερσύγχρονα, με θερμαινόμενα πατώματα, γυάλινους ανελκυστήρες και παροχή υπηρεσιών πλυσίματος ρούχων. Ολα τα σπίτια έχουν θέα στη Βαλτική Θάλασσα.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss