Νέα δικαστική έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Nέος κύκλος δικαστικής έρευνας ανοίγει για το ζεύγος Παπαντωνίου με επίκεντρο αυτή τη φορά την πώληση ακινήτου στη Σύρο το 2016. Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έδωσε εντολή να ερευνηθεί αν η πώληση είναι εικονική ή όχι αλλά και πώς…

δόθηκε φορολογική ενημερότητα στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του για τη μεταβίβαση του ακινήτου ενώ είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

Σημειωτέον ότι προ ημερών ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ενώ τους επεβλήθη ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στης Ελβετικές αρχές για άνοιγμα δυο τραπεζικών λογαριασμών που φέρονται να συνδέονται με το Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του καθώς κι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να μπλοκάρει το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου που έχουν εντοπιστεί στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται αν συνδέονται με “μαύρο” χρήμα από εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο που ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν υπουργός εθνικής άμυνας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss