Η νέα τηλεφωνική απάτη

Οι τηλεφωνικές απάτες συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι απατεώνες σκέφτονται συνέχεια καινούργιους τρόπους για να εξαπατήσουν τον κόσμο. Δείτε παρακάτω μια καινούργια τηλεφωνική απάτη, που έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό.

Πώς λειτουργεί η απάτη;

Αν σηκώσετε το κινητό και ακούσετε έναν άγνωστο να ρωτάει “Μ’ ακούς;”, κλείστε το αμέσως. Το τηλεφώνημα είναι απάτη και αποσκοπεί στο να ηχογραφήσει την φωνή σας και πιο συγκεκριμένα, εσάς να λέτε “Ναι”. Αυτό το δείγμα φωνής μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε αγορές και οικονομικές συναλλαγές με το όνομά σας. Μερικές φορές, το “ναι” αντιπροσωπεύει την υπογραφή μιας λεκτικής σύμβασης – κάτι που ισούται με κλικ στο κουμπί “Συμφωνώ” ή “Αποδέχομαι” στις ηλεκτρονικές αγορές. Αυτές οι λεγόμενες ηχητικές υπογραφές χρησιμοποιούνται νόμιμα από εταιρίες, όταν πρόκειται να ζητήσουν από έναν πελάτη να επιβεβαιώσει αλλαγές στον λογαριασμό και μεταφορά χρημάτων.

Προληπτικά μέτρα

  • Μην σηκώνετε το κινητό σε άγνωστους αριθμούς. Όταν απαντάτε, δίνετε στον απατεώνα να καταλάβει ότι ο αριθμός είναι έγκυρος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παράνομες δραστηριότητες.
  • Αν σηκώσετε το κινητό σε έναν άγνωστο αριθμό, προσπαθήστε να παραμείνετε επιφυλακτικοί και δύσπιστοι, όταν σας κάνουν ερωτήσεις που έχουν το “ναι” σαν απάντηση. Τέτοιες ερωτήσεις μπορεί να είναι “Μ’ ακούς;”, “Μπορείς να μιλήσεις τώρα;” ή “Είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού;”. Η λογική απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι: “Ποιος είστε και γιατί θέλετε να γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες;”.
  • Ρυθμίστε το κινητό σας, ώστε να στέλνει στον τηλεφωνητή τις κλήσεις από άγνωστους αριθμούς. Οι απατεώνες δεν αφήνουν ποτέ μηνύματα στον τηλεφωνητή.
  • Μην δίνετε προσωπικές σας πληροφορίες σε ξένους, ακόμα και αν ισχυρίζονται ότι είναι εργαζόμενοι μιας εταιρίας που γνωρίζετε.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss