Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις επόμενες ημέρες

Ένα νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα. Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) προβλέπει ότι το μέγιστο της συγκέντρωσης σκόνης αναμένεται στο Ηράκλειο Κρήτης την Πέμπτη 12 Απριλίου και στην Αθήνα το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου 13-14 Απριλίου.

Στην Αθήνα, σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης, η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης (περίπου 130 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένονται το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια η σκόνη θα αραιώσει σταδιακά.

Στο Ηράκλειο η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκόνης (πάνω από 240 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της σκόνης αναμένονται σε ύψος 1.500 έως 3.000 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Το φαινόμενο οφείλεται στα χαμηλά βαρομετρικά συστήματα στη Δυτική Μεσόγειο, που οδηγούν μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης προς την περιοχή μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΑΑ, η συγκέντρωση σκόνης που αναμένεται τις επόμενες μέρες, δεν θα έχει πάντως την ίδια ένταση με αυτή του Μαρτίου, αν και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας συνιστάται η αποχή από εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss