Νέο «κύμα» καύσωνα την ερχόμενη εβδομάδα

Στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας ο υδράργυρος θα πάρει «φωτιά» με πολύ υψηλές θερμοκρασίες – Πέμπτη και Παρασκευή το αποκόρυφωμα του καύσωνα.

Νέο Αυγουστιάτικο «κύμα» καύσωνα προ των πυλών! Η ερχόμενη εβδομάδα μας έρχεται με ανεβασμένες θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα, Πέμπτη και Παρασκευή ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ερχόμενη εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται από αρκετή έως πολλή ζέστη. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά θα επικρατήσουν συνθήκες ήπιου καύσωνα, ενώ προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα έχει την τάση να ανέβει λίγο παραπάνω.

Αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αγγίξουν σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, περαιτέρω εξασθένηση του μελτεμιού, από το Σάββατο, θα σημάνει την γενικευμένη άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες:

– Ανατ. Μακ/νία – Θράκη : 40-41°C
– Κεντρική Μακ/νία : 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)
– Δυτική Μακ/νία : 38°C
– Θεσσαλία : 40-41°C
– Ήπειρος : 40-41°C
– Δυτική Στερεά : 40-41°C
– Δυτική Πελ/νησος : 40-41°C
– Επτάνησα : 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)

AdTech AdΕνώ στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.

«Φούρνος» η Ιταλία και οι Βαλκανικές χώρες

Τις ίδιες ώρες (Σαββατοκύριακο) θα φλέγεται στους 43-44°C και πιθανώς στους 45°C μεγάλο μέρος της Ιταλίας αλλά και των Βαλκανικών χωρών (εκεί ίσως μικρότερες οι μέγιστες). Ευτυχώς δεν θα έρθει σε εμάς αυτό, έτσι τουλάχιστον φαίνεται με τα νεότερα στοιχεία.

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss