Νέο Windows Update από τη Microsoft για το Spectre

Νέα ενημέρωση ασφάλειας για τα Windows αναγκάζεται να κυκλοφορήσει η Microsoft αυτό το μήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα διάφορα θέματα που έχουν προκύψει μετά τις τελευταίες ενημερώσεις της Intel για το πρόβλημα ασφαλείας Spectre.

Η Intel είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι δικές της ενημερώσεις για την αντιμετώπιση του Spectre έχουν διάφορα προβλήματα, κάτι που προκαλεί σε μερικά συστήματα τυχαίες επανεκκινήσεις, ενώ η εταιρεία είχε «θάψει» μέσα στα τελευταία της οικονομικά αποτελέσματα ότι οι προβληματικές ενημερώσεις της «μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια ή καταστροφή δεδομένων». Παράλληλα η εταιρεία συμβουλεύει το τελευταίο διάστημα τους κατασκευαστές PC και τους πελάτες της να σταματήσουν άμεσα την αναβάθμιση του firmware τους μέχρι να πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες δοκιμές και κυκλοφορήσουν νέες ενημερώσεις. Η Microsoft από την πλευρά της προχωρά ένα βήμα παραπάνω και κυκλοφορεί μία νέα ενημέρωση λογισμικού για συστήματα με Windows 7, Windows 8.1 και Windows 10 προκειμένου να τα προστατεύσει από μια δεύτερη παραλλαγή του Spectre. Όπως αναφέρει η Microsoft, στις δικές της δοκιμές βρήκε ότι η τελευταία ενημέρωση σταματάει το φαινόμενο των επανεκκινήσεων.

Η ενημέρωση είναι μέρος του Windows Update catalog κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης πρέπει να το κατεβάσει -για την ώρα- μόνος του αφού δεν εγκαθίσταται αυτόματα. Επιπλέον η Microsoft κυκλοφορεί και μια νέα ρύθmιση registry key για όσα συστήματα έχουν ήδη επηρεαστεί από το πρόβλημα, επιτρέπονται σε IT admins να απενεργοποιήσουν ή να ενεργοποιήσουν τις διάφορες προστασίες για τις παραλλαγές του Spectre.

Από την πλευρά της η Intel αναφέρει ότι έχει εντοπίσει το πρόβλημα που δημιουργείται με τις τυχαίες επανεκκινήσεις σε επεξεργαστές Broadwell και Haswell, και εργάζεται πάνω στην κυκλοφορία μιας ενημέρωσης που θα λύνει όλα τα προβλήματα των επανεκκινήσεων και των χαμένων δεδομένων. Παράλληλα η εταιρεία εργάζεται και πάνω στην ανάπτυξη λύσεων για επεξεργαστές Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake, και Kaby Lake που επίσης επηρεάζονται από το πρόβλημα.

Όπως είναι πλέον δεδομένο, η Intel προχώρησε στην κυκλοφορία των πρώτων διορθώσεων για το Spectre χωρίς να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες δοκιμές, κάτι που οδήγησε την περασμένη εβδομάδα και το δημιουργό του Linux, Linus Torvalds, να χαρακτηρίσει τις διορθώσεις «απόλυτα σκουπίδια».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss